Esenler'deki Avas Antika Pazari Meraklilarini Bekliyor

Esenler Belediyesi’nin 3 yil önce Tarih ve Nostalji Dernegi is birligi hayata geçirdigi Avas Antika Pazari, antika meraklilarinin ugrak yeri olmaya devam ediyor. Ziyaretçilerini geçmise yolculuga çikartan ve nostalji yasatan pazar, müdavimlerini bekliyor.

Esenler'deki Avas Antika Pazari Meraklilarini Bekliyor
Esenler Belediyesi’nin üç yil önce Tarih ve Nostalji Dernegi is birligi ile Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Prof. Dr. Adem Bastürk Kültür Merkezi Kapali Pazar Alani’nda hayata geçirdigi Avas Antika Pazari, antika meraklilarinin ugrak yeri olmaya devam ediyor.

Cumartesi kurulan Pazar müdavimlerini bekliyor

Her Cumartesi günü Avas Antika Pazari, Istanbul’un her yerinden, hatta Istanbul disindan antika meraklilari tarafindan ziyaret ediliyor. Ziyaretçileri maziye yolculuga çikartan ve nostalji yasatan pazar, bir yandan da sehrin hafizasini tazeliyor, hayata zenginlik katiyor.

“Ürünlerimizle ilgili istediginiz her seyi bulabilirsiniz”

Pazarda tezgah kuran Muammer Öztürk, “Her hafta cumartesi günleri antika pazarimiz olur. Ürünlerimizle ilgili istediginiz her seyi bulabilirsiniz. Burada fiyati uygundur. Bilgisayardan tut, hirdavat çesitlerinden tutun burada birçok ürünü bulabilirsiniz. Her hafta tezgahima gelen sabit müsterilerim var” dedi.



“Bin liralik bir cihazi burada 200 - 300 liraya alabiliyorsunuz”

Ürünlerin antika pazarlarinda daha uygun oldugunu Selahattin Atas, “Her hafta cumartesi günü biz buradayiz. Günes gözlükleri, saatler, teknolojik aletler, kiyafetler. Ikinci el ürünler Esenler ’de kapali otopark içerisinde herkese hitap ediyor. Bin liralik bir cihazi burada 200 - 300 liraya alabiliyorsunuz. Ürünler hem ucuz hem kalitelidir. Bende önce almaya basladim sonra satisa geçtim. Ama antikalar da var. Disaridaki magazalara nazaran daha indirimli daha ucuz” seklinde konustu.



“Çok uygun fiyati olan malzemeler burada var”

Pazar esnafi Halit Kaya, “2 haftada 1, ayda 1 veya 2 defa antika pazarina geliyorum. Çok uygun fiyatli malzemeler burada var. Hiç ummadigimiz malzemeler, cihazlari burada bulabiliyoruz. Buranin esnafi güler yüzlü. Bu pazarin Esenler ‘de kurulmasi çok iyi. Burada ummadigimiz ürünlerle karsilasabiliyoruz” ifadelerini kullandi. Antika pazari cumartesi günleri aksam saatlerine kadar devam ediyor.
Kaynak: İHA