DOSABSIAD Baskani Çevikel Açiklamasi 'HIT-30 Programi Sanayimizin Dönüsümünde Kilit Rol Oynayacak'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatirim Programi’ni duyurdu. DOSABSIAD Baskani Çevikel, program hakkinda yaptigi açiklamada, “Sanayicilere sunulan destekler, uluslararasi alanda rekabet gücünü önemli ölçüde artiracak.” dedi.

DOSABSIAD Baskani Çevikel Açiklamasi 'HIT-30 Programi Sanayimizin Dönüsümünde Kilit Rol Oynayacak'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan HIT-30 Yüksek Teknoloji Yatirim Programi, ülkemizin teknoloji yatirimlari alanindaki vizyonunu daha da ileriye tasiyacak önemli bir adim olarak karsimiza çikiyor. Programin açikladigi tesvik ve desteklerle, Türkiye’nin yüksek teknoloji yatirimlarinda küresel bir merkez haline gelmesi, ülkemizin teknoloji gelistirme ve yüksek katma degerli üretim kapasitesinin artmasi hedefleniyor.

‘Türkiye’nin küresel rekabet gücünü artiracak’

Programin ülkemizin yüksek teknoloji, sürdürülebilirlik ve verimlilik odakli dönüsümünde büyük rol oynayacagini belirten Demirtas Organize Sanayi Bölgesi Sanayici Is Insanlari Dernegi (DOSABSIAD) Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, “Devletimizin sanayicilerimizin bekledigi destek ve tesviklere verdigi yanitlar, sanayimizin büyüme ve dönüsüm yolunda önemli bir kilometre tasidir. HIT-30 Programi ile saglanan destekler, uluslararasi piyasalarda daha güçlü bir varlik göstermemizi ve rekabet gücümüzü artirmamizi saglayacak.Bu destekler, sadece büyük ölçekli sanayi kuruluslari için degil, ayni zamanda KOBI’lerimiz ve girisimcilerimiz için de büyük firsatlar sagliyor. Yatirimin yüzyilinda, Türkiye’nin kalkinma planlarina olan güvenimizle, bu programin is dünyamiz ve ülkemiz için hayirli olmasini diliyorum. Yüksek teknolojiye dayali nitelikli istihdam saglayan yatirimlarin tesvik edilmesi, sanayimizin sürdürülebilir büyümesini destekleyecek ve teknoloji odakli üretim süreçlerimizin gelismesine katkida bulunacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA