Denizde Ve Havuzda Zemini Ve Derinligi Bilmeden Atlayis Yapmayin

Özel Denizli Tekden Hastanesi hekimlerinden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Yasin Levend Özçelik denizde ve havuzda baliklama ve çivileme gibi atlayislarin yapilmamasi konusunda uyardi.

Denizde Ve Havuzda Zemini Ve Derinligi Bilmeden Atlayis Yapmayin
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Yasin Levend Özçelik tatil sezonun baslamasiyla denize ve havuza giren vatandaslara çivileme ve baliklama gibi atlamalarda dikkatli olunmasini konusunda uyardi. Denizde dalis yapmadan önce derinligin ve zeminde tas, kaya olup olmadigini bilmenin önemli oldugunu belirtti.

Zemini ve derinligi bilmeden atlayis yaptigimizda kafamizi ve ya vücudumuzu zemine yada kayaya vurdugumuzda bu durumun, beyin kanamasi, omurga kirilmasi, boyun kirilmasi, kafatasi kirilmasi gibi birçok kazaya sebebiyet verebilecegine ve felçli kalinabilecegini hatta ölümle sonuçlana bilecegini dikkat çekti. Havuz da atlayis yapilacaksa havuzun boyunun 1metre 60 santimin üzerinde olmasi gerektigi aksi halde yapilan atlayisin hiziyla kafamizi zemine çaptigimizda kötü sonuçlar olusacagini belirtti.

Kaynak: İHA