CHP Genel Baskani Özgür Özel Açiklamasi 'Türkiye'de Bütün CHP'li Belediyelerde Kent Lokantasi Hizmete Girecek'

CHP Genel Baskani Özgür Özel, Bursa’da Semt Lokantasi açilisina katildi. Açilista konusan Özel, yakin zamanda Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelerde Kent Lokantasi adi altinda ucuz yemek hizmetinin verilecegini açikladi.

CHP Genel Baskani Özgür Özel Açiklamasi 'Türkiye'de Bütün CHP'li Belediyelerde Kent Lokantasi Hizmete Girecek'
Bursa’da bir dizi programa katilan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, Semt Lokantasi açilisina katildi.

4 çesit yemegin 60 liradan halkla bulusturulacagini açiklayan Özel ayrica bu uygulamanin tüm CHP’li belediyelerde Kent Lokantasi adiyla hizmete girecegini ifade etti.

Açilista konusan CHP Genel Baskani Özgür Özel yüksek enflasyona dikkat çekerek, “En düsük emekli maasi, ocak ayindan bugüne 5 kilogram kiyma kaybetti. Zeytinyaginda, pirinçte, ayçiçek yaginda, unda, margarinde bulgurda bugdaydan her birinde durum farkli degil. Hal böyle olunca yani merkezi yönetim, insanlari yoksulluga aç da mahkum edince bütün sorunlari çözemezsek de genel yönetimler üzerinden sorunlara çare ariyoruz. Bunlardan bir tanesi ilki Istanbul’un ilçelerinde hayata geçen, ardindan tüm belediyelerimiz hizla yayilan kent lokantalari, halk lokantalari bugün Bursa Büyüksehir‘in söyledigi ismi ile Semt Lokantasi olarak karsimiza çikiyor” dedi.

Kent Lokantasi tüm CHP’li belediyelerde hizmete girecek

Istanbul basta olmak üzere birçok CHP’li belediyelerde farkli isimlerle faaliyete giren lokantalarin, yakin bir zamanda Kent Lokantasi adiyla tüm CHP’li belediyelerde hizmet vermeye baslayacagini söyleyen Özel, “Bugün burada Bozbey tarafindan Bursa’daki ilk Semt lokantasi açiliyor. Dört kap sicak yemegin 60 liraya verilecegi bir nebze olsun disarida yemek yemek zorunda kalanlarin ucuza ekonomik olarak saglikli besin degeri yüksek iyi yemege ulasabilecekleri bir seçenektir. Bunun için baskanima tesekkür ediyorum. Kendisini takdir ediyorum. Baskanimiz ifade etti, yilsonuna kadar bu sayi 4’e çikacak ve hizla artacak Türkiye’de bütün CHP’li belediyelerde bu hizmet ortaklasacak. Önümüzdeki günlerde tabelasiyla ismiyle teklestirilecek. Bu noktada büyük ihtimalle Kent Lokantasi isminde hepsinde birlesecegiz. Ama o güne kadar Semt Lokantasi adiyla da burada çok önemli bir katki faydasi saglayacak olan bu lokantadan gelip karnini doyuracak olanlara simdiden afiyet olsun diyoruz. Hali vakti yerinde olanlara su çagrida bulunuyoruz, bu lokantalara mutlaka askida yemek uygulasin uygulamasini da getiriyoruz. Yani 400 lira cebinde buna katki saglayabilecek parasi olan birisi gelip bu lokantaya 400 lira ödeyip parasi olmayan 10 kisiye ya da 10 ögrenciye destek olabilir. Bu dayanisma içinde herkese çagrida bulunuyorum, bu iyi örneklerin artmasina ümit ediyorum. 3 gündür Bursa’dayim çok yüksek oylarla seçilen bütün belediye baskanlarimizin ilk 100 günlük icraatlari sonucunda halkta büyük etki uyandirdiklarini gördüm. Bursa’da bir tane niye CHP’ye oy verdin pismanim diyen görmedim ama sizin gibi helal olsun hakkimi oyumu helal ediyorum diyenleri gördüm. Seffaf hizmet odakli halk odakli belediyecilikle devam edecegiz. Belediyecilikte destan yazmaya, belediyecilikte tarih yazmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin makus tarihini degistirmeye Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini iktidar yapmaya yürüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA