Çali Köy Filmleri Festivali Basladi

Bu yil 8’incisi düzenlenen Çali Köy Filmleri Festivali basladi. Film gösterimleri, söylesiler, atölyeler ve konserlerle dolu dolu geçecek festivalde sinemaseverler keyifli bir haftasonu geçirecek.

Çali Köy Filmleri Festivali Basladi
Nilüfer Belediyesi’nin Çali Çevre ve Kültür Dernegi (ÇEKÜDER) ile birlikte düzenledigi Türkiye’nin ilk kampli film festivali olan 8. Çali Köy Filmleri Festivali basladi.

Çali Futbol Sahasi’nda gerçeklestirilen etkinligin ilk gününe sinemaseverler yogun ilgi gösterdi. Festivalin açilis gecesine Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Aydin Saldiz, CHP Nilüfer Ilçe Baskani Özgür Sahin, IYI Parti Nilüfer Ilçe Baskani Osman Uçar ve belediye baskan yardimcilari da katildi.

Festivalin açilis konusmasini yapan Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, 1934 yilinda “Aysel Batakli Damin Kizi" filminin Çali’da çekildigini hatirlatti. Çali’da o dönem Halk Evi oldugunu belirten Baskan Sadi Özdemir, “Film çektirecek kadar da bir örgütlülügü varmis. Ilk filmde köylülerimiz de yer almis. Yani o zamanlarda köylüler, Halk Evi’ne tiyatro izlemeye ve oynamaya gidiyorlarmis. Aslinda Mustafa Kemal Atatürk’ün nasil büyük bir is yaptigini bugün daha iyi görüyoruz” dedi.

Baskan Sadi Özdemir, organizasyon fikrinin de yine bölgenin gençlerinden çiktigini ve ÇEKÜDER’in belediyeye önermesiyle basladiginin altini çizdi.

Festival basladigindan beri toplam 52 uzun metrajli ve 28 kisa film gösterimi yapildigini dile getiren Baskan Sadi Özdemir, "18 söylesi, 10 konser ve 10 atölye çalismasi yapildi. 6. festival ile birlikte kisa film festivali yarismasi da basladi.

Bunlar sadece bir rakam gibi gözükebilir ama çok kolay degil. Geçmisten bugüne destek olan herkese tesekkür ederiz" diye konustu.

Kisa film yarismasina 49 basvuru

Bu yil festival kapsaminda kisa ve uzun metrajli film gösterimleri olacagini söyleyen Sadi Özdemir, "Bunun yani sira atölyeler, konserler ve söylesiler de olacak. Kampli olarak gerçeklestirilen organizasyonumuzda yoga ve doga yürüyüsleri yapilacak. Kisa Film Yarismamiz için de bu yil 49 basvuru oldu. Yarisma özel seçkimiz de programimizda yer aliyor" dedi.

Çali Mahalle Muhtari Kaan Dogan da, festivale emegi geçenlere tesekkür etti. ÇEKÜDER Baskani Sadik Emre Sakin ise bu yil bir ilk olarak destek olmak amaciyla festivalin kisa film yarismasinda finalist tüm filmlere ödül verilecegini söyledi.



Nilüfer Oda Orkestrasi’ndan film müzikleri konseri

Açilis konusmalarinin ardindan Sef Deniz Tan yönetimindeki Nilüfer Oda Orkestrasi’nin “Beyaz Perdeden Senfonik Yolculuk” konseri dinleyicilerle bulustu. Gece "Yozgat Blues" film gösterimi ile devam etti. Film bitiminde Yönetmen Mahmut Fazil Coskun, sinemaseverlerle söylesi gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA