Büyüksehirin Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu'nda Tema 'Koramaz Vadisi' Oldu

Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenecek olan 4’üncü Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu öncesi heyecan giderek artiyor. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in spor projeleri kapsaminda 3 yildir gerçeklestirilen Kayseri Yari Maratonu bu yil ‘Koramaz Vadisi’ temasiyla 22 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenecek.

Büyüksehirin Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu'nda Tema 'Koramaz Vadisi' Oldu
Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimindeki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, 2024 Avrupa Spor Sehri Kayseri’de ulusal ve uluslararasi boyutta düzenledigi dev organizasyonlarina devam ediyor.

Büyüksehir Spor A.S. topluma küçük yaslardan itibaren spor kültürünü asilamak, sporu hayatin daimi bir parçasi haline getirmek amaciyla yüzlerce spor etkinliklerine ek olarak, Kayseri’de maratonun da geleneksellesmesi için ‘Bir Maratondan Daha Fazlasi’ sloganiyla 3 yildir devam eden Kayseri Yari Maratonu ile sadece Kayseri halkini degil, tüm Türkiye’yi spora tesvik ediyor.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, her yil sehrin kültürel degerlerini maraton temasi olarak belirleyerek, kentin güzelliklerini tüm dünyaya tanitmayi, profesyonel ve amatör kosuculari bir araya getirerek spor yapilmasini, katilimcilara dogal ve kültürel mirasin kesfettirilmesini amaçliyor. Genis katilimli bir etkinlik seklinde 3 yildir devam eden Büyüksehir’in Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu’nun dördüncüsü gerçeklesecek.

Maratonun bu yil temasi ‘Koramaz Vadisi’ oldu

Bu kapsamda Büyüksehir Belediyesi bünyesinde Kayserililere sporu sevdiren Spor A.S. tarafindan 3 yildir büyük bir katilimla düzenlenen Kayseri Yari Maratonu, bu yil 22 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenecek. Kayitlari devam eden ve yogun ilgi ile devam eden Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu’nun bu yil temasi ‘Koramaz Vadisi’ olarak belirlendi.

Ilk olarak Kültepe, daha sonra Erciyes, ardindan Mimar Sinan temalari olmak üzere Kayseri’nin degerlerinin tüm dünyaya tanitildigi yari maraton, bu yil da tarihi, kültürel ve dogal varliklariyla UNESCO Geçici Dünya Miras Listesi’nde yer alan Koramaz Vadisi temasi ile gerçeklesecek.

Katilimcilar, hem spor yapip çesitli etkinliklerle eglenirken hem de tarihi ve dogal güzellikleri ile açik hava müzesi konumundaki Kayseri’nin tanitimini yapacak.

Maraton 21K, 10K ve halk kosusu seklinde 3 parkurda kosulacak

‘Bir Maratondan Daha Fazlasi’ slogani ile ‘Koramaz Vadisi’ temasiyla düzenlenecek 4’üncü Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu, 21K, 10K ve halk kosusu olmak üzere üç kategoride gerçeklestirilirken, halk kosusu ücretsiz olacak.
Kaynak: İHA