Büyüksehir Hem Çiftçiyi Hem Vatandasi Gülümsetti

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in talimatiyla Mustafakemalpasali ve Karacabeyli çiftçilerden degerinde alinan kavun ve karpuzlar, kentin farkli noktalarinda vatandaslara ücretsiz olarak dagitilmaya baslandi.

Büyüksehir Hem Çiftçiyi Hem Vatandasi Gülümsetti
Geçtigimiz günlerde Mustafakemalpasa ilçesini ziyaret eden Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, bölgedeki çiftçi ve köylülerle biraraya gelerek sikintilarini dinlemisti. Tarladaki kavun ve karpuzlarin çiftçiden 2-3 liraya alinmak istenmesine duyarsiz kalmayan Baskan Mustafa Bozbey, ürünlerin Tarim Peyzaj AS tarafindan degerinde ve direk çiftçiden alinmasi ve ihtiyaç sahibi vatandaslara ücretsiz olarak dagitilmasi talimatini verdi.

Aninda harekete geçen Tarim Peyzaj AS yetkilileri, Mustafakemapasali ve Karacabeyli üreticilerle görüserek ürünlerini satin aldi. Tarladan toplanan kavun ve karpuzlar, Bursa’nin çesitli bölgelerinde vatandaslara ücretsiz olarak dagitilmaya baslandi. Tarim Peyzaj AS personeli tarafindan ilk asamada 100 ton kavun ve karpuz, Ortabaglar Fakülte Cami önü, Yavuzeselim Aziziye Merkez Cami önü, Dikkaldirim Mihrapli Parki önü, Soganli Merkez Cami önü ve Nilüfer Isiktepe Cami önünde vatandaslara ulastirildi. Toplam 700 ton civarinda ürün alimi yaparak 17 ilçede vatandasa dagitmayi hedefleyen Bursa Büyüksehir Belediyesi, hem ürünleri degerinde alarak üreticinin magdur edilmesini önlemeyi hem de sicak yaz günlerinde ihtiyaç sahiplerinin kavun ve karpuza ücretsiz ulasmasini amaçliyor.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, “Köylünün malini tarlada birakmayacagiz, ürünlerin ucuz rakamlarla alinmak istenmesine de firsat vermeyecegiz. Tarim Peyzaj AS araciligiyla kavun ve karpuzlari ihtiyaç sahiplerine ulastiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA