Bu Odaya Giren Zamanda Yolculuga Çikiyor

Sivas’in renkli kisiliklerinden biri olan 98 yasindaki Kaya Bulut, antika tutkusu sayesinde evinin bir odasini adeta müzeye dönüstürdü.

Bu Odaya Giren Zamanda Yolculuga Çikiyor
Sivas kent merkezinde yasayan Kaya Bulut, antika merakiyla dikkat çekiyor. Bütçesinin yettigi kadar eski esyalari satin alan Bulut, evinin bir odasini tamamen antika esyalarla doldurdu. Plak çalar, mangal, dikis makinesi, semaver, koltuk takimi, soba gibi antika esyalarin yer aldigi oda ziyaretçilerini zamanda yolculuga çikartiyor. Antika meraki sayesinde evinin odasini adeta bir zaman makinesine dönüstüren Bulut, hem kendi hayatina renk katiyor hem de Sivas’in kültürel zenginligine katkida bulunuyor.

Esyalarin paha biçilemez oldugunu söyleyen Kaya Bulut, “Sarkisla el dokumasi halisi, 3 metre 80 santim boyunda. Duvari tamamen kaplar. Azda olsa plaklarim var. Odanin ortasinda ki mangalda eskiden insanlar etrafina oturup kendi kahvelerini yapip içerlermis. Bunu buradan bir antikacidan aldim. Ayna yurt disindan geldi. Eski dikis makineleri var. Merakimdan dolayi bunlari topladim. Koltuk takimini da bir antikacidan aldim” dedi.

Kaynak: İHA