Baskan Sahin, Haydi Halk Ekmek Fabrikasi'ni Ziyaret Etti

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, yeni açilan ve günlük 120 bin adet ekmek üretecek olan Halk Ekmek Fabrikasi’na ziyarette bulundu.

Baskan Sahin, Haydi Halk Ekmek Fabrikasi'ni Ziyaret Etti
Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne bagli HAYDI büfeleri için yeni açilan Halk Ekmek Fabrikasina ziyarette bulunan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, “Bir ay içerisinde el degmeden çok kaliteli ekmegimizi üretecegiz ve HAYDI büfelerinde de halkimizin talep ettigi kaliteli ekmegi uygun fiyata halkimizla bulusturacagiz” açiklamasinda bulundu. Sehrin ekmek ihtiyacini karsilamak üzere HAYDI büfeleri için kurulan tam otomatik sisteme sahip ekmek üretim fabrikasi teorik olarak günlük 120 bin adet ekmek üretimiyle hizmete girecek.

“Vatandasin talebini karsilamak için kendi ekmek fabrikamizi kurma karari aldik”

Gastronomi sehrinde ekmek çesitliliginin ve ekmek kalitesinin çok önemli oldugunu belirten Baskan Fatma Sahin, “Gastronomi sehrinde biz önce Tarim Daire Baskanligini kurduk. Ata tohumu, ana tohumu ürettik. Sertifikali bugday tohumu dagittik. Çiftçimizin mazot destegini verdik. Cansuyu projesiyle topragin suyla bulusmasini sagladik. Çok kaliteli bugday üretimini tesis ettik. Bir taraftan da gidaya dayali büyük bir tesisimiz var. Önce meslek lisesinde ekmek ürettik. Meslek lisesinde ürettigimiz ekmegi de HAYDI büfelerinde satmaya basladik. Çok yüksek memnuniyet oldu. Çok daha fazla ekmek talebi oldu. Vatandasin talebini karsilamak için kendi ekmek fabrikamizi kurma karari aldik” ifadelerini kullandi.

Vatandasin artan ekmek talebine karsilik ekmek fabrikasi kurma karari aldiklarini belirten Sahin, sürdürülen çalismayi anlatarak, “Çok güzel arastirmalar yapildi. Bu konuda iddiali olan üretim merkezlerini gittiler incelediler. Sonrasinda bu merkezin kurulmasina karar verdik. Montaj asamasi bitmek üzere bir ay içerisinde el degmeden çok kaliteli ekmegimizi üretecegiz ve HAYDI büfelerinde de halkimizin talep ettigi kaliteli ekmegi uygun fiyata halkimizla bulusturacagiz. En önemli sey beserî sermaye. Yetismis insan gücü. Iyi ekmekçi yetistirmek. Aslinda bu uzmanlasmayi da getiriyor. Meslek lisesinde yetismis ögrencilerimizin buraya gelip ustalik yapmasi da çok sayida iyi ekmekçinin yetismesini de saglamis olacagiz. Halkimizin da kaliteli ekmegi daha uygun bir fiyata yemesini saglamis olacagiz. Halkimiza hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.



Gaziantep halk ekmek fabrikasi hakkinda

Yeni açilan modern fabrika, Gaziantep’te ekmek üretiminde yeni bir dönemin baslangicini isaret ediyor. HAYDI büfeleri sayesinde vatandaslar, fabrikada üretilen ekmeklere kolayca ulasabilecek ve taze, hijyenik ekmek tüketme imkânina sahip olacak.

Türkiye’de örnegi az olan ve tamamen dogalgaz ile çalisacak olan fabrika 13 bin 575 metrekare alan üzerine kuruldu. Üç bölüm halinde yapilan tesiste birinci bölüm depolama, ikinci bölüm üretim, üçüncü bölüm ise ambalajlama, paketleme ve sevkiyat seklinde yapildi.

Tam otomatik ekmek üretim hatti ile hijyenik ve modern tekniklerle üretim yapacak sekilde tasarlanan fabrika, altyapisi itibariyle üretim kapasitesini dört katina kadar artirabilecek özellikte. Kurulumu tamamlanan tesisin, bir ay sonra ilk deneme ürünlerini piyasaya sunmasi planlaniyor. Üretim asamasinda insan eli degmeden, tamamen otomatik makinelerle ekmek üretimi gerçeklestirilecek.

Fabrika, ISO 9001 kalite standartlarina uygun olarak isçilere üretim öncesi egitim verecek ve hijyen standartlari ögretilecek. Bu egitimlerle, amaç temiz, saglikli ve uygun fiyatli ekmegi Gazianteplilere sunmak. Fabrikanin ürettigi ekmekler, Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin HAYDI büfeleri araciligiyla halka ulastirilacak.
Kaynak: İHA