Balikçilar Yeni Sezondan Umutlu

Istanbul’da 1 Eylül’de baslayacak av sezonu için hazirliklar sürerken, denizlerde palamut baliginin görülmesi yüzleri güldürdü. Av sezonun açilmasina 1 ay kala sardalya sürüsünün arasinda yakalanan palamutlar yeni sezon için umut verdi.

Balikçilar Yeni Sezondan Umutlu
Denizlerde 1 Eylül’de yeni av sezonu baslayacak. Bununla birlikte balikçilarin da hazirliklari sürerken, palamut baligi bu sene erken görüldü.

“Halkimizin gözü aydin palamut görüldü” diyen yarim asirlik balikçi Türkiye Deniz Canlilari Müzesi kurucusu Balikçi Kenan Balci, av yasaginin kalkmasi ile birlikte palamut bollugu yasanacagini belirtti.

Balci, “Oltamizi denize biraktigimiz zaman, Ordu’da, Trabzon’da, Karadeniz’in her bölgesinde palamut gözüküyor. Marmara Denizi’nde de palamut var. Istavrit büyüklügünde. Sardalya sürüsünün arasinda yakalandi. Ortalama 30 gram. 1 Eylül’den sonra 500 gram olacak” seklinde konustu.



"Bu yil bol ve bereketli bir sezon bekliyoruz"

Denizlerde av yasaginin 1 Eylül’de kalkmasiyla birlikte büyük tekneler sezona palamut aviyla baslayacak. Kiyi balikçilarin agina takilan palamutlar ise yeni sezon için umut verdi. Palamut baliginin 20 gün önce yumurta yaptiginin altini çizen yarim asirlik balikçi Balikçi Kenan Balci, “Palamut baligi en hizli büyüyen balik türüdür. 20 günde bir istavrit boyutuna geldi. 25 gün sonra 250-300 gram arasinda olacak. Eylül ayi itibariyle ortalama yarim kiloya ulasacak. En çabuk gramaj alan balik palamut. En çok Omega 3’e sahipler arasinda da ilk sirada palamut yer aliyor. Halkimizin gözü aydin. Türkiye’nin gözü aydin. Bu yil bol ve bereketli bir sezon bekliyoruz. Çünkü palamut erken görüldü.

Bu da yeni sezonda palamutun bol çikacagini gösteriyor. Gelisim açisindan en çabuk büyüyen balik palamut. Umuyorum ki bu yil palamut baliginin yili olacak. Insallah bu sezon halkimiz palamuta doyacak” dedi.

Kaynak: İHA