Bal Paketleme Tesisi Yangininda Milyonlarca Liralik Maddi Hasar Meydana Geldi

Mugla’nin Köycegiz ilçesi sanayi sitesinde meydana gelen ve milyonlarca lira maddi hasara neden olan fabrika yangini büyük ölçüde kontrol altina alindi. Söndürme çalismalarini yerinde takip eden Mugla Valisi Idris Akbiyik, yangini söndürmek için canla basla mücadele eden herkese tesekkür etti.

Bal Paketleme Tesisi Yangininda Milyonlarca Liralik Maddi Hasar Meydana Geldi
Mugla’nin Köycegiz ilçesinde sanayi sitesinde çöplükte çikan yangin, bal paketleme tesisine siçrayip kisa sürede tüm tesisi ve çevresini sararak milyonlarca liralik maddi hasara sebep oldu. Yangini söndürmek için Mugla Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin yani sira, Orman Bölge Müdürlügü’ne bagli orman yangini söndürme ekipleri, Dalaman Hava Limani’na bagli itfaiye ekibi, özel sektör tankerleri ve is makineleri ve beton dökme mikserleri görev yapti. Rüzgarin da etkisi ile kisa sürede büyüyen ve mücadelesi oldukça güç sartlar altinda sürdürülen yanginda is yeri ile birlikte araçlar da yandi. Yaklasik 2 saat süren çalismanin ardindan kontrol altina alinan yanginda ilk belirlemelere göre 2 isletmede bulunan market ürünleri, 6 bin teneke bal, 10 ton zeytinyagi, 1 kamyon, 2 kamyonet, 1 forklift, 5 transpalet ve elektronik cihazlar yanarak zarar gördü.

Çalismalari yerinde takip eden Vali Akbiyik, canla basla mücadele eden herkese tesekkür etti

Yangin çiktiktan kisa süre sonra Köycegiz Toparlar Sanayi Bölgesi’ne gelerek çalismalari bizzat yangin mahallinde takip edip ekiplerin müdahalesini koordine eden Mugla Valisi Idris Akbiyik, yanginin saat 21.05 siralarinda henüz belirlenemeyen bir nedenle çöp alaninda baslayip iki is yerine siçradigini belirtti.

Vali Akbiyik yaptigi açiklamada, “Saat 21.05 civari Köycegiz Toparlar mevkiinde bal fabrikasi is yerinde meydana gelen yangin, tesisin hemen yanindaki çöp dökme alaninda baslayip is yerine siçriyor. Bütün kamu araçlarimiz, Orman Bölge Müdürlügü, AFAD, belediye itfaiye araçlari hatta Dalaman Hava Limani itfaiyeleri ve özel sektör, olabilecek en hizli sekilde müdahaleye basladilar. Yangin kontrol altina alindi. 150 personel 50 civarinda arazöz, tanker, beton mikseri ve is makineleri canla basla mücadele etti. Allah’a sükür can kaybi yok, bir kisi dumandan etkilendi. Yanginin yerlesim yerlerine siçrama ihtimalini düsünmüyoruz ama hava rüzgarli, tüm birimlerle müdahale devam ediyor. Kamu, özel sektör, kisi ve kurum söndürme çalismalarina canla basla destek veren herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA