Atatürk Üniversitesinden Istihdama Akademik Destek

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, “Istihdam Garantili Mesleki Egitim Kursu” protokol törenine katilarak is birligi mutabakatini imzaladi.

Atatürk Üniversitesinden Istihdama Akademik Destek
Erzurum’da, 1. Organize Sanayi Bölgesinde üretime baslayan Yavuz Tekstil bünyesinde baslayacak kurs için gerçeklestirilen protokol törenine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’nin yani sira; Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, AK Parti Il Baskani Ibrahim Küçükoglu, ISKUR Erzurum Il Müdürü Abdulkadir Mutlu, 1. Organize Sanayi Bölgesi Baskani Murat Urkuç, Yavuz Tekstil Genel Müdürü Alaattin Torunoglu, KOSGEB Il Müdürü Lütfullah Aktas ile kursiyerler katildi.

Protokol kapsaminda, isgücü piyasasinin talep ettigi niteliklerde isgücünün yetistirilmesi için kamu-özel sektör is birliginde teorik ve pratik egitimlerin birlestirilmesini içerecek sekilde istihdam garantili mesleki egitim kurslari düzenlenecek.

Is birligi anlasmasi kapsaminda, meslek sahibi olmayan veya is tecrübesi bulunmayan kisilerin teorik ve pratik egitimler ile nitelikli isgücüne dönüstürülmesi ve isgücü piyasasina kazandirilmasi hedefleniyor. Egitimlerin sonunda kursiyerlerin en az yüzde 70’i, egitim süresinin en az 3 kati kadar tekstil firmasi tarafindan istihdam edilecek.

Rektör Çomakli: “Topluma Fayda Saglayacak Sekilde Çalismalarimizi Gerçeklestiriyoruz”

Konuyla ilgili degerlendirmede bulunmak üzere kürsüye çikan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli, göreve geldikleri ilk günden itibaren topluma fayda saglayacak sekilde çalismalar gerçeklestirdiklerini belirterek su ifadeleri kullandi: “Atatürk Üniversitesi olarak yürütmekte oldugumuz Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi ile 2016 yilindan itibaren çalismalarimizin merkezine toplumsal katkiyi koymaktayiz. Toplumun önemli bir parçasi olarak gördügümüz kamu ve is dünyasi ile iliskileri ve is birliklerini gelistirmek, daima projemizin temel amaçlarindan biri olmustur. Bu kapsamda Üniversite, kamu ve is dünyasi isbirligi baglaminda çok sayida basarili isbirlikleri gerçeklestirdik.”

“Yüzü Topluma Dönük Birimlerimizin Çalismalarini Destekliyoruz”

Kurusulusundan bu yana yüzlerce girisimciye ev sahipligi yapan ATA Teknokent’in bünyesinde 35’i akademisyen firmasi olmak üzere toplamda 132 firmanin aktif olarak faaliyetlerini sürdürdügünü aktaran Rektör Çomakli: “Akademik bilgiyi degere dönüstürme noktasinda yüzü topluma dönük birimlerimizin çalismalarini oldukça önemsiyor ve sonuna kadar destekliyoruz. Bu dogrultuda özellikle 2018 yilindan itibaren Ar-Ge süreçleri biten ve ürünlerini ticarilesme evresine ulastiran girisimci/firmalar 2024 yilina kadar toplamda 933 milyon TL civarinda yurt içi, 12 Milyon USD civarinda ise yurt disi satis gerçeklestirdi” dedi.

“Kurs Sonunda Istihdama Katki Saglanacak”

Atatürk Üniversitesi olarak iç paydaslar kadar dis paydaslarla da iletisim halinde olduklarini ve toplumsal refaha katki sunacak birçok çalismayi hayata geçirdiklerini vurgulayan Rektör Çomakli: “Ata Teknokent, faaliyet süresince Üniversite-Sanayi is birligi kapsaminda 350 civarinda Akademik Danismanlik, Kontratli Ar-Ge Projesi ve Uluslararasi Ar-Ge Projesi’nin gerçeklestirilmesine ön ayak olmustur. Bu kapsamda Is Pozitif çalismalari da üniversitemiz için çok degerlidir. Söz konusu çalismalarin içerinde Üniversite olarak bulunmaktan büyük bir memnuniyet duydugumu da ayrica söylemek isterim. Erzurum Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü ile Yavuz Tekstil Limitet Sirketine is birliklerinden dolayi tesekkürü bir borç bilirim. Mesleki egitimim kapsaminda 100 kadin bursiyerin egitilmesi ve kurs sonunda istihdam saglanacak bu girisimin tüm taraflara hayirli ugurlu olmasini diliyor, saygilar sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Baskan Sekmen: “Büyüksehir Belediyesi Olarak Yatirimcilarimizin Daima Yanindayiz”

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ise belediyecilik faaliyetlerinin yaninda Erzurum’a yatirimci çekmek için de girisimlerde bulunduklarini ve bu sayede önemli firmalari Erzurum’da yatirim yapmaya tesvik ettiklerini belirterek Erzurum’u tercih eden yatirimcilara minnettar olduklarini ifade etti.

Yeni kurulacak 2. Organize Sanayi Bölgesiyle birlikte Erzurum’un önemli bir konuma gelecegini vurgulayan Baskan Sekmen, birçok markanin fabrikasinin Erzurum’a gelecegine isaret ederek bu sayede issizligin önemli oranda azalacagini ve sehrin ekonomik ekosisteminin hareket kazanacagini dile getirdi. Baskan Sekmen ayrica sunlari aktardi: "Sehrimizin üretimine, istihdamina ve ihracatina deger katan her yatirimcinin basimizin üstünde yeri var. Büyüksehir Belediyesi olarak daima yanlarindayiz. Onlarin islerini kolaylastirmak, önlerindeki engelleri kaldirmak için her zaman oldugu gibi bundan sonrada çaba göstermeye devam edecegiz. Imzaladigimiz egitim protokolünün bütün taraflara hayirli olmasini temenni ediyorum" dedi.

Protokol töreni, ortak çalisma alanlarini içeren maddelerin yer aldigi is birligi protokolünün imzalanmasi ve kursiyerler ile hatira fotografi çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA