ANASIAD'dan Üniversite-Sanayi Is Birligi Hamlesi

Anadolu Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (ANASIAD), Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) ile üniversite-sanayi is birligi konusunda önemli bir adim atti. ANASIAD Yönetim Kurulu Üyeleri, BUÜ Dijital Dönüsüm, Egitim, Uygulama ve Arastirma Merkezi (DIJIMER) Müdürü Prof. Dr. Kurtulus Kaymaz’i ziyaret ederek görüs alisverisinde bulundu.

ANASIAD'dan Üniversite-Sanayi Is Birligi Hamlesi
"Ülke ekonomisine katki saglamak için buradayiz"

Dernegin Genel sekreteri Avukat Sefa Çinar, Yönetim Kurulu Üyesi Sadiye Inal ve Yüksel Danisma Meclisi Üyesi Taner Eke’nin hazir bulundugu ziyarette konusan ANASIAD Baskani Hakan Birkan, dernek üyelerinin bilisimden egitime, enerjiden hizmet sektörüne kadar genis bir yelpazede faaliyet gösterdigini belirtti.

Birkan, “Genis çerçeveli üye profilimiz, bize ülke ekonomisinde rol oynayan tüm sektörlere hâkim olabilme ve sorunlara çözüm üretebilme firsati veriyor. Bugün, BUÜ ile üniversite-sanayi is birligi alaninda yapabileceklerimizi konusmak için bir ziyareti gerçeklestirdik” dedi.

BUÜ ile üniversite-sanayi is birligi alaninda ortak çalisma yapmayi hedeflediklerini ifade eden Birkan, bir is birligi ihtimali için çok heyecanli olduklarini vurguladi. Baskan Birkan,“Akademi ve is dünyasinin güç birligi yaparak ortak güç olusturmasi çok önemli. Akademik çalisma ve bilimin gücünü tecrübeyle bir araya getirmek önemli.” degerlendirmesinde bulundu.

"Dijital dönüsüm ve is birligi için haziriz"

DIJIMER Merkez Müdürü Prof. Dr. Kurtulus Kaymaz da, yapilan ziyaretten memnuniyet duydugunu dile getirdi. Kaymaz, kurumun 2021 yilindan beri dijital isletme yönetimi, platform ekonomileri, paylasim ekonomisi, dijital para, dijital iletisim, dijital kültür, dijital etik, dijital sosyoloji, dijital çalisma biçimleri, bilisim hukuku, dijital pazarlama, e-Devlet uygulamalari, kisisel verilerin korunmasi hukuku, uzaktan egitim ve e-ögrenme, dijital liderlik gibi konularda faaliyet gösterdigini ifade etti.

Prof. Dr. Kaymaz, bir üniversite-sanayi is birligi ara yüzü olarak is yasami ile ortak projeler gelistirdigini ve akademik personel ile ögrencilerle birlikte bu alandaki bilimsel çalismalara liderlik ettigini de belirtip, “Seçkin is insanlarini bünyesinde barindiran ANASIAD ile üniversite-sanayi is birligi alaninda ortak çalismalar yapmak bizi çok sevindirir. Yapilan bu ziyareti çok önemli buluyoruz” dedi.

Gelecek için büyük beklentiler

Öte yandan, BUÜ ve ANASIAD arasindaki is birliginin akademik çevreler ile sanayi arasinda bilgi ve tecrübe paylasimina firsat vererek yenilikçi projelerin hayata geçirilmesine imkan saglamasi hedefleniyorÖzellikle dijital dönüsüm ve inovasyon konularinda atilacak adimlar, ülke ekonomisine de önemli katkilar sunacak.ANASIAD ve BUÜ’nün güç birligi yaparak olusturacaklari sinerji, hem akademik hem de endüstriyel alanlarda yeni kapilar açacak. Bu is birliginin, gelecekte daha genis kapsamli projelere ilham vermesi ve ülkenin ekonomik kalkinmasina katki saglamasi bekleniyor.
Kaynak: İHA