Adalet Bakani Yilmaz Tunç'tan ABD Kongresine Tepki

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Bartin’da katildigi Keskek Festivali’ndeki ödül töreninde, Filistin’de soykirim gerçeklestiren Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’yu ayakta alkislayan ABD kongresi üyelerine tepki gösterdi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç'tan ABD Kongresine Tepki
Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Bartin’in Ulus ilçesine bagli Abdipasa Beldesi’nde gerçeklestirilen Keskek Festivali’ne katildi.

Festival çerçevesinde yapilan keskek yarismasinin ödül töreninde konusan Adalet Bakani Yilmaz Tunç, AK Parti iktidarlarinin 22 yilda demokrasinin standartlarini yükselttigini kaydederek, “Temel insan haklari noktasinda 22 yilda çok önemli mesafeler aldik. Demokrasimizin standartlarini yükselttik. Yüksek standartli bir demokrasiye ülkemizi kavusturduk. Bundan sonra da, hukukumuz üstünlügü ve adaletten ayrilmadan, temel insan haklari noktasindaki güçlülügü daha da ileriye tasimaya devam edecegiz. Bundan hiç süpheniz olmasin. Türkiye’yi dünyada, sözü geçen, hakkaniyetli ve dengeli dis politikasiyla Türkiye eksenini olusturmaya devam edecegiz” dedi.

ABD kongre üyelerine tepki

Bakan Tunç, Israil’in Filistin’de gerçeklestirdigi soykirima ve soykirimdan sorumlu tutulan Israil Basbakani Binyamin Netanyahu’yu ayakta alkislayan ABD kongresi üyelerine tepki gösterdi.

Bakan Tunç, “Filistin’de Gazze’de maalesef bir katliam, soykirim devam ediyor. Birlesmis Milletler’in güvenlik konseyinin ateskes kararini uygulamayan bir devletin, ona devlet bile demek çok zor. 7 Ekim’den bu yana gerçeklestirdigi soykirim ile adeta terör örgütü gibi hareket eden ülkenin basbakanini, soykirim suçlusunu, ABD’nin kongresinde ayakta alkislayanlar, insanlik vicdanina, dünya tarihine bir kara leke olarak geçmistir. Biz Türkiye olarak, adaleti, hakkaniyeti, insan haklarini savunmaya, Filistinli kardeslerimizin destekçisi olmaya, barisi savunmaya, ülkemizin milli menfaatlerini korumaya devam edecegiz. Türkiye’yi terörün her türlüsünden arindirarak, huzurlu bir gelecege kavusturmanin gayreti içerisinde çalismalarimizi sürdürmeye devam edecegiz” seklinde konustu

Sel tehdidi

Konusmasinda okul, tünel, viyadük, köprü, üniversite, alt yapi, üst yapi çalismalari, spor tesisleri, organize sanayi ve fabrika insasi, hastane yapimi, kamu binalari insasi gibi Bartin’da yapilan yatirimlari da hatirlatan Bakan Tunç, sehirdeki sel riskini önlemek için çalismalar yaptiklarini da kaydetti.

Tunç, “Bartin’a 4 tane baraj kazandirdik, Bartin’i sel tehlikesinden, çok sükür uzaklastirmaya çalistik” diye konustu.

Kaynak: İHA