2024 YKS Ve MSÜ Türkiye Sampiyonlari Atakum'dan

Samsun’un en gelismis ilçesi Atakum, egitimdeki liderligini ve marka degerini bir kez daha kanitladi. Gerçeklesen 2024 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) ve Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sinavlarindan derece yapan ögrenciler Atakum’dan çikti.

2024 YKS Ve MSÜ Türkiye Sampiyonlari Atakum'dan
Atakum Kaymakami Kemal Yildiz ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Irfan Yetik, 2024 YKS ve MSÜ sinavlarinda üstün basari gösteren ögrencileri tebrik ederek, onlara plaket takdim etti. Bu basarilar, Atakum’un egitimdeki kalitesini ve ögrenci potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Samsun Garip Zeycan Yildirim Fen Lisesi ögrencisi Özge Demiroglu, Milli Savunma Üniversitesi Sinavi, sayisal alanda Türkiye 1.’si olurken, ayni liseden Eren Ustaoglu, 2024 YKS sayisal alanda Türkiye 6.’si, Çagla Gündüz, 2024 YKS’de Temel Yeterlilik Testi (TYT) Türkiye 5.’si ve sayisal alanda Türkiye 53.’sü olarak büyük bir basariya imza atti. Hatice Nisa Gümüs ise 2024 YKS sayisal alanda Türkiye 16.’si oldu. Atakum Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencisi Salih Cenikli, 2024 YKS sözel alanda Türkiye 87.’si olarak büyük bir basariya imza atti.

Kaymakam Kemal Yildiz, “Ögrencilerimizin elde ettigi bu olaganüstü basarilar, Atakum’un egitimdeki liderligini ve marka degerini bir kez daha kanitliyor. Bu gençlerimiz, azimleri ve çaliskanliklariyla hepimize örnek oldular. Ailelerini, ögretmenlerini ve kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Atakum, egitimdeki basarisiyla her zaman gurur duyacagimiz bir ilçe olmaya devam edecek” dedi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Mehmet Irfan Yetik ise “2024 YKS ilk 100’de 4, 1000’de ise 31 ögrencimiz Türkiye derecesi yapmis olup, 10 bin -20 binlere çikildikça bu sayi katlanarak artis göstermektedir. Ögrencilerimizin bu basarilari, ilçemizdeki egitim kalitesinin ve ögretmenlerimizin özverili çalismalarinin bir sonucudur. Atakum, egitimde marka bir ilçe olma yolunda emin adimlarla ilerliyor. Bu basarida emegi geçen herkesi kutluyorum. Gelecekte de bu tür basarilarla adimizdan sikça söz ettirecegimize inaniyorum. Atakum’un egitimde lider ilçe olma vizyonunu gerçeklestirdigini görmek mutluluk ve gurur verici. Atakum, egitimdeki lider konumunu pekistirerek, gelecegin parlak nesillerini yetistirmeye devam ediyor. Bu basari öyküleri, Ilçenin egitimdeki vizyonunu ve potansiyelini bir kez daha ortaya koyuyor. Atakum’da yetisen ögrenciler, aldiklari kaliteli egitim sayesinde sadece akademik basarilariyla degil, ayni zamanda ahlaki ve sosyal degerleriyle de öne çikiyor. Egitimdeki bu basarilarin ardinda, ögrencilerin azmi, ögretmenlerin özverisi ve ailelerin destegi yatiyor. Ilçedeki okullar, modern egitim yöntemleri ve donanimli ögretim kadrosuyla ögrencilere en iyi imkanlari sunarak, onlarin gelecege daha emin adimlarla ilerlemelerini sagliyor. Atakum’un egitimdeki bu basarisi, bölgesel olarak egitim kalitesinin yükselmesine katki sagliyor. Her yil artan basari grafigiyle, Atakum’un egitimde lider ilçe olma vizyonunu gerçeklestirdigini görmek mutluluk ve gurur verici" diye konustu.

Kaynak: İHA