'Yüzme Bilmeyen Kalmasin' Projesi Sayesinde Yüzme Ögreniyorlar

Kirikkale’nin Bahsili ilçesinde 400 ögrenci, ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesi sayesinde modern tesislerde ücretsiz verilen kurslarda yüzme ögreniyor.

'Yüzme Bilmeyen Kalmasin' Projesi Sayesinde Yüzme Ögreniyorlar
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan baslatilan ’Yüzme Bilmeyen Kalmasin’ projesi, Kirikkale’deki ögrencilere modern tesislerde güvenli yüzme egitimi sunuyor. Kirikkale Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde ücretsiz olarak verilen bu kurslara katilan ögrenciler, antrenörler ve cankurtaranlar esliginde yüzme ögreniyorlar. Kirikkale’nin Bahsili ilçesinde yaklasik 400 ögrenci, bu projeden faydalanarak yüzme becerilerini gelistiriyor. Ögrenciler, kurslar sayesinde yaz tatillerini daha verimli geçiriyor.

Projenin önemine dikkat çeken yüzme antrenörü Yaren Sila Kinay, "Gençlik ve Spor Bakanligimizin himayesi altinda Kirikkale Bahsili ilçesinde yaklasik 400 ögrencimize yüzme dersi veriyoruz. Yüzme dersleri, haftanin 5 günü devam ediyor. Ögrencilerimiz burada hem serinliyor hem de yüzme ögreniyor" dedi.

Yüzme antrenörü Ebrar Berivan Temel ise, "Yüzme egitimi dört stilde veriliyor. Egitimler, öncelikle suda durma teknikleriyle basliyor ve ardindan diger stillere geçiliyor. Bu kapsamli egitimler sayesinde çocuklar, hem yüzme becerilerini gelistiriyor hem de güvenli bir ortamda serinleme imkâni buluyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA