Yilmaz'dan YKS Ögrencilerine Danismanlik Destegi

Sehitkamil Belediye Baskani Umut Yilmaz, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan tercih yapma sürecine giren ögrencilere yönelik danismanlik hizmeti konusunda önemli bir adim atti. Alaninda uzman rehber ögretmenler, ögrencilerin dogru ve bilinçli tercihler yapabilmeleri için destek saglayacak. Sehitkamil Belediyesi, bu hizmeti 2 Agustos 2024 tarihine kadar her gün 10.00 ile 13.00 saatleri arasinda sunacak.

Yilmaz'dan YKS Ögrencilerine Danismanlik Destegi
Sehitkamil’in farkli bölgelerinde yer alan Ali Nacar Gençlik Kütüphanesi, Belkis Gençlik Kütüphanesi, Basak Gençlik Kütüphanesi, Eyüp Sultan Gençlik Kütüphanesi, Mütercim Asim Gençlik Kütüphanesi, Kuzeysehir Gençlik Kütüphanesi, Mervesehir Gençlik Kütüphanesi, Oktay Yalçin Gençlik Kütüphanesi, Mehmet Akif Ersoy Gençlik Kütüphanesi ve M. Sami Benli Kütüphanesi’nde ögrenciler, rehberlik hizmetlerinden faydalanabilecekler.

Baskan Umut Yilmaz, Mervesehir Gençlik Kütüphanesi’nde tercih yapacak ögrencilerle bir araya geldi. Ögrencilerle sohbet eden ve deneyim aktariminda bulunan Baskan Yilmaz, tüm ögrencilere basarilar diledi.

Ögrencilerin, en uygun tercihleri yapmalarina yardimci olunacak

Kütüphanelerde verilecek rehberlik hizmeti, ögrencilerin üniversite tercihlerini yaparken nelere dikkat etmeleri gerektigi, bölüm ve üniversite seçiminde nasil bir yol izlemeleri gerektigi gibi konularda onlara yol gösterecek. Rehber ögretmenler, ögrencilerin ilgi alanlari, yetenekleri ve hedefleri dogrultusunda en uygun tercihleri yapmalarina yardimci olacak.

Rehber ögretmenlerden birebir danismanlik alabilecekler

Sehitkamil Belediyesi ve Yüz Yüze Ruh Sagligi Dernegi is birligiyle saglanan bu hizmetten faydalanmak isteyen ögrenciler, belirtilen saatler arasinda kendilerine en yakin kütüphaneye giderek rehber ögretmenlerden birebir danismanlik alabilecekler. Sehitkamil Belediyesinin bu hizmeti hem ögrenciler hem de veliler tarafindan büyük takdir topladi.

“Dogru, etkili tercihleri olusturmak için buradayiz”

Tercih sürecinin önemine vurgu yapan Yüz Yüze Ruh Sagligi Dernegi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Doktorant Klinik Psikolog Mehmet Zahit Kurtcebe, “Bu süreç önemli. Ögrenciler, YKS sürecinden sonra tercih dönemindeler. Ögrencilere ilerlemek istedikleri alanlari, hangi alanlari sevdiklerini soruyoruz. Hem kariyer danismanligina bir vizyon eklemek hem de dogru, etkili tercihleri olusturmak için buradayiz. Yasanan kafa karisikligini gidermek için çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kendilerine çok tesekkür ediyorum”

Sinava M. Sami Benli Kütüphanesi’nde hazirlanan Kemal Gültekin, “Su an tercih yapmak için buradayim ve danismanlardan yardim aliyorum. Sehitkamil Belediyemize, vermis olduklari destek için tesekkür ederim. 1 yil boyunca bu kütüphanede ders çalistim, üniversite sinavina hazirlandim. Zor bir süreçti. Su an tercih süreci de zor bir süreç. Bu yüzden danismanlardan yardim aliyoruz. Kendilerine çok tesekkür ediyorum. Hedeflerimize giden yolda önümüzü açiyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA