Yesil Çevre Yeni Yatirimlarla Büyüyor

Bursa’nin dogusunda daha yasanilabilir bir çevre adina hizmetlerine devam eden S.S. Yesil Çevre Hizmet ve Isletme Kooperatifi’nin Olagan Genel Kurulu gerçeklestirildi. Türkiye’de alaninda model projeler arasinda yer alan Yesil Çevre, sürdürülebilir ve dogayla dost üretim hedefiyle önümüzdeki dönemlerde de yatirimlarini sürdürmeyi hedefliyor.

Yesil Çevre Yeni Yatirimlarla Büyüyor
Yesil Çevre Hizmet ve Isletme Kooperatifi Olagan Genel Kurulu, Kooperatif Yönetim Kurulu Baskani Vali Mahmut Demirtas, Yönetim Kurulu Baskan Vekili ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, yönetim kurulu üyeleri ve is ortaklarinin katilimiyla Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapildi. Genel Kurulda alinan idari ve mali kararlarin yani sira yönetim ve denetim kurullari da belirlendi. Toplantida konusan Yesil Çevre Hizmet ve Isletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskan Vekili ve BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, Yesil Çevre Aritma Tesisi Isletme Kooperatifi’nin kamu ve özel sektör is birliginin Türkiye’deki en önemli örneklerinden oldugunu söyledi.



Yesil Çevre Türkiye’ye Örnek Oldu

Avrupa Birligi’nin yeni büyüme stratejisini Yesil Mutabakat olarak tanimladigini ve tüm politikalarini çevresel sürdürülebilirlik ekseninde kurguladigini hatirlatan Baskan Burkay, “Yesil Mutabakat Sanayi Plani ve Sinirda Karbon Düzenleme Mekanizmasi dogrultusunda, 2050 yilinda karbon nötr olmayi hedefleyen Avrupa’da yesil yatirimlar hizla büyüyor. Avrupa Yesil Mutabakati’nin etkisi Avrupa cografyasinin disina da uzaniyor. Bundan 26 yil önce Bursa Valiligimiz öncülügünde sanayicilerimiz tarafindan kente kazandirilan Yesil Çevre’nin bu anlamda önemli bir ihtiyaca cevap verdigini görüyoruz. Sanayi kaynakli endüstriyel atiklar ile evsel atiklarin bertarafi için kurulan Yesil Çevre, is ortaklarimiza önemli ekonomik kazanimlar sagladi. Her isletmenin ayri ayri aritma tesisi kurmak yerine ortak aritma tesisi olmasi nedeni ile isletme ve ilk yatirim maliyetleri açisindan bölgedeki sanayicinin rekabet gücünü artirmayi basaran Yesil Çevre’de artik çok daha büyük yatirimlar ve projeler yapacagimiz bir döneme giriyoruz” dedi.

Yesil dönüsümü destekleyen yeni yatirimlar

Baskan Burkay, uluslararasi ticarette degisen kural ve standartlari is dünyasi açisindan bir risk ve maliyet kalemi olarak degil, bir firsat alani olarak gördüklerini ifade etti.

Yesil Çevre tarafindan bu çerçevede planlanan yeni yatirimlari anlatan Baskan Burkay, “Bursa ve ülkemiz, Avrupa ile kiyaslandiginda su ve dogal kaynaklar açisindan dezavantajli bir konumda. Kent olarak suyumuza sahip çikmamiz lazim. Yesil Çevre olarak ileri aritma sistemi ile arittigimiz ve desarj noktasina verdigimiz sulari geri kazanip proses suyu olarak ortaklarimiza kazandirma hedefimiz var. Ayrica kati atiklarin bertarafi noktasinda da inisiyatif aliyoruz. Kati Atik Ayirma Tesisi yatirimimizi yaptik. Yaklasik 5 aydir sanayideki kati atiklari toplayarak ekonomiye kazandiriyoruz. Buradaki çalismalarimizi tüm ortaklarimizi kapsayacak sekilde genisletmeyi hedefliyoruz. Bursa sanayisinin yesil dönüsümüne ve ekonomimizin sürdürülebilir kalkinmasina tüm ortaklarimizla, birlik beraberlik içinde katki saglamaya devam edecegiz”

“Ortaklarimiza Hizmet Vermeyi Sürdürüyoruz”

Yesil Çevre Hizmet ve Isletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydin da Tehlikesiz Kati Atik Ayirma Tesisi ile birlikte yaklasik 100 firmaya da geri dönüsüm hizmeti verdiklerini ifade ederek, “Degerli Yönetim Kurulu Baskanimiz ve Bursa Valimiz Mahmut Demirtas, Yönetim Kurulu Baskan Vekilimiz ve BTSO Baskani Sayin Ibrahim Burkay ile birlikte yönetim kurulu üyelerimize ve is ortaklarimiza örnek projelerimize yaptiklari liderlik ve katkilar için tesekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA