Yenisehir Meclisi'nden Silahli Saldiriya Karsi Birliktelik Mesaji

Yenisehir Belediye Meclis Üyesi Koray Aydin’a yapilan saldiriya karsi mecliste grubu bulunan siyasi partilerin ilçe baskanlari ve belediye meclis üyeleri bir araya geldi. Ortak bir bildiri metni yayinlayan Belediye Baskani Ercan Özel ve Belediye Meclis Üyeleri ayrica basin açiklamasi yaparak saldiriyi kinadi.

Yenisehir Meclisi'nden Silahli Saldiriya Karsi Birliktelik Mesaji
Yenisehir Belediye Meclis üyesi Koray Aydin, sabah saatlerinde ugradigi silahli saldiri sonucu yaralanarak Yenisehir Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Burada ilk müdahalesi yapilan Koray Aydin daha sonra Bursa’ya sevk edildi. Saglik durumu iyi olan Koray Aydin’in tedavisi devam ediyor.

Belediye Meclisinden ortak kinama

Koray Aydin’in silahli saldiriya ugramasinin ardindan Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel bir basin açiklamasi düzenledi.

Basin açiklamasina siyasi partilerin Yenisehir Belediye Meclis üyeleri katilirken, ortak bir bildiri metnine de imza atildi. Basin açiklamasinda konusan Belediye Baskani Ercan Özel, 31 Mart 2024 tarihinden itibaren Yenisehir Belediye Meclis Üyelerinin halkin refah içerisinde yasamasi, rahat ve konforlu bir hayat sürmesi, Yenisehir’i daha güzel bir gelecege tasimak için uyum içerisinde çalisma gayreti içinde olduklarini söyledi.



Baskan Ercan Özel konusmasina söyle devam etti: “Yenisehir Belediye Baskani ve Yenisehir Belediye Meclis üyeleri olarak birlikte sehrimiz için çalisirken, ne yazik ki, bazi çevreler toplumumuzu kin ve nefrete sürüklemeye yönelik gerçek disi paylasimlarla hem Belediye Meclis üyelerimizi hem de sahsimi hedef göstererek, birligimizi bozmaya, huzurumuzu kaçirmaya çalisiyor. Vatandaslarimiz emin olsunlar ki, bu çati altinda yasanan her sey, alinan her karar onlarin daha gelismis bir Yenisehir’de yasamasi içindir. Bugün yasanan menfur olay tüm Yenisehirli hemsehrilerimizi derinden üzmüstür.”

Baskan Ercan Özel yasanan saldiri olayini ise su cümlelerle aktardi: “Bu sabah saat 05.30 siralarinda dostumuz, çalisma arkadasimiz Meclis Üyemiz Koray Aydin’in canina kast edilmeye çalisilmis, silahli saldiriya ugramistir. Arkadasimizin bacagina 3 adet kursun isabet etmis ve Yenisehir Devlet Hastanesi’nde yapilan ilk müdahalelerin arindan Bursa’ya sevk edilmistir. Meclis üyemizin su anda saglik durumu iyidir, ancak tedavisi devam etmektedir.”

Saldiriyi gerçeklestirenlerin hukuk karsisinda hesap verecegini söyleyen Baskan Özel, “Saldirganlarin bu tutumu elbette cezasiz kalmayacaktir. Ancak, Yenisehir halkinin seçmis oldugu bir meclis üyesine karsi yapilan bu saldirinin kosullarinin iyi arastirilmasi, kimlerin meclis üyelerimize karsi halki kin ve nefrete sürüklediginin kamuoyu tarafindan bilinmesi ve onlarin da cezasiz kalmamasi için elimizden geleni yapacagimizi bildirmek isterim. Iftiralarla, dedikodularla, yalan beyanlarla, halkimiz tarafindan seçilen meclis üyesinin kanini dökecek kadar ileri gidebilen saldirganlarin ve onlarin arkasindaki güçlere karsi belediyemizin tüm meclis üyeleriyle ve partilerimizin ilçe baskanlariyla birlikte karsilarinda duracagiz. Süphesiz ki, belediye meclis üyemiz Koray Aydin’a karsi gerçeklestirilen bu saldiri, bugüne kadar yapilan art niyetli paylasimlarin, toplumu kin ve nefrete sürükleyen ifadelerin dogurmus oldugu sonuçtur” ifadelerini kullandi.

‘Birlikte hareket edecegiz’

Tarihi Belediye Binasi’nin önünden birliktelik mesaji verdiklerini söyleyen Baskan Özel, “Ilk günden itibaren söyledigimiz gibi, Yenisehir’imizin her seyden önce birliktelige ihtiyaci var. Yenisehirli vatandaslarimizi yalan beyanlarla kin ve nefrete sürükleyen zihniyetten korkmuyoruz. Meclis üyelerimizi ve sahsimizi toplum nezdinde, dedikodularla, yalan beyanlarla ve iftiralarla itibarlarini zedelemeye, küçük düsürmeye, düsman edindirmeye çalisanlara ve hedef gösterenlere karsi bir aradayiz ve bir arada olmaya devam edecegiz. Art niyetli paylasim yapanlardan, toplumumuzun huzurunu kaçirmaya çalisanlardan halkimizin uzak durmasini, onlarin bu tutumlarina yönelik eylem ve söylemlerine itibar etmemelerini rica ediyoruz” diye konustu.

“Bu tür sözlü veya fiziki saldirilara karsi, kim tarafindan ve kime karsi yapilirsa yapilsin Belediye Meclisi’miz ortak hareket edecektir. Bu tür saldirilari yapanlar hakkinda hukuki ve cezai yollara hiç çekinmeden basvuracagiz” diyen Baskan Özel, Yenisehir halkina geçmis olsun dileklerini iletti.

Basin açiklamasinda söz alan AK Parti Ilçe Baskani Mehmet Ileri de, “AK Parti Ilçe Teskilati olarak 31 Mart seçimlerinde halkin iradesiyle seçilmis olan Meclis Üyemiz Koray Aydin’a yapilan bu menfur saldiriyi ‘Allah’in verdigi cani yine Allah alir’ diyerek kiniyoruz. Sebebi ne olursa olsun, cana kast eden saldiri politik bir mesele olmamalidir. Koray Aydin’a, ailesine ve Tüm Yenisehir halkina geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandi.

CHP’den saldiriya kinama

CHP Ilçe Baskani Deniz Dörkardes de olayi üzülerek ögrendiklerini vurgulayarak, “Öncelikle, geçmis olsun ve acil sifalar diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tip olaylarin karsisinda olacagiz. Yapilan saldiriyi kiniyoruz” dedi.

IYI Parti: Halkin iradesine saldiri kabul edilemez

IYI Parti Ilçe Baskan Yardimcisi Ramazan Eliaçik ise “Halkin oylariyla seçilmis olan Koray Aydin’in saldiriya ugramasina Yenisehir adina çok üzüldük. Halkin iradesine yapilan saldiri kabul edilemez. Bizler her seyi kurallar çerçevesinde ve konusarak yapmaliyiz. Ben Koray Aydin’a ailesine ve tüm halkimiza geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA