Yasar Üniversitesi Isletme Fakültesi Türkiye'de Ilk 5'Te

Üniversiteleri arastirma, yenilikçilik ve toplumsallik basliklarinda inceleyen dünyaca ünlü prestijli arastirma kurumu SCIMAGO Institution Ranking’e (SCIMAGO Kurumlar Siralamasi) göre Yasar Üniversitesi Isletme Fakültesi tüm alanlarda Türkiye’de tüm üniversiteler arasinda 5’inci, vakif üniversiteleri arasinda ise ilk sirada yer aldi.

Yasar Üniversitesi Isletme Fakültesi Türkiye'de Ilk 5'Te
Ispanyol SCIMAGO Lab kurulusunun hazirladigi SCIMAGO Institutions Ranking (SCIMAGO Kurumlar Siralamasi) alan siralamalari 2024 yili sonuçlari açiklandi. SCOPUS veri tabanini kullanan SCIMAGO siralamasi, veri tabaninda yer alan 11 basliga göre alan siralamalarini yayinladi. Bunlardan biri olan Isletme, Is Idaresi ve Muhasebe alaninda Yasar Üniversitesi, Türkiye’deki 59 üniversite arasinda 5’inci, vakif üniversiteleri arasinda ise ilk sirada yer aldi. Dünyada ise 965’inci sirayi elde eden Yasar Üniversitesi, isletme alanindaki basarisini tescilledi.

Siralamalar önemli bir referans noktasi

Yasar Üniversitesi Arastirma ve Yenilikçilikten Sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Yigit Kazançoglu, “Üniversitemiz uluslararasi akademik siralamalarda büyük basari göstermeye devam ediyor. Bu basari, üniversitemizin uzun yillara dayanan kalite anlayisinin, yenilikçi ruhunun ve kararliliginin bir göstergesidir. Isletme Fakültemizdeki ögretim üyelerimizin ve arastirma görevlilerimizin azimli çalismalari ve tutkulu gayretleri olmadan bu noktaya ulasmak mümkün olmazdi. Her biri, kendi alaninda öncü arastirmalar yaparak, katma deger katan çalismalar gerçeklestirerek bu basarinin temelini olusturdu. SCIMAGO Kurumlar Siralamasi’ndaki bu basari, Yasar Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararasi alanda daha da taninmasina ve tercih edilmesine imkan taniyacak önemli bir referans noktasidir. Ilerleyen dönemlerde de bu basariyi sürdürmek ve daha ileriye tasimak için çalismalarimizi kararlilikla sürdürecegiz” dedi.



Vakif üniversiteleri arasinda ilk sirada

Yasar Üniversitesi Isletme Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr.Fehmi Baklaci ise “Üniversiteleri Arastirma, Yenilikçilik ve Toplumsallik kriterlerini baz alarak degerlendiren SCIMAGO siralamalarina göre Isletme Fakültemizin tüm Türkiye vakif üniversiteleri arasinda ilk sirada yer almasi tüm fakültemiz için büyük bir gurur kaynagidir. Bu sonuç, fakültenin ögretim üyelerin kalitesinin uluslararasi ölçütte kabul gördügünün net bir göstergesidir. Temel hedef olarak Arastirma ve Yenilikçilik kriterlerinde mevcut kalite ve etkinligi korumanin yaninda özellikle son dönemde fakültenin sosyal aglarinin daha da yogun kullanimiyla birlikte Toplumsallik kriterinde de ilerleme saglayacaklarina inaniyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA