Yangina Müdahale Çalismalari Sürüyor Açiklamasi Birçok Ilçeden Itfaiye Sevk Edildi

Tekirdag’in Ergene ilçesinde önce otluk alandan çiktigi ve daha sonra geri dönüsüm tesisine siçradigi öne sürülen yangin birçok ilçeden görüldü. Yangin bölgesine birçok ilçeden itfaiye ekibi sevk edildi.

Yangina Müdahale Çalismalari Sürüyor Açiklamasi Birçok Ilçeden Itfaiye Sevk Edildi
Tekirdag’in Ergene ilçesi Velimese Mahallesi’nde çikan otluk yangini, geri dönüsüm tesisine siçradi. Yanginin neden oldugu dumanlar birçok ilçeden görüldü ve yangina müdahale çalismalari sürüyor. Yangin bölgesine Tekirdag merkez, Çerkezköy, Kapakli, Saray ve Çorlu ilçelerinden itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yanginin, önce yol kenarindaki otluk alanda basladigi, ardindan ise rüzgarin etkisiyle geri dönüsüm tesisine siçradigi iddia ediliyor. Yanginin hizla yayilmasi nedeniyle itfaiye ekipleri yangini kontrol altina almak için yogun bir çaba sarf ediyor. Yanginin söndürülmesi için is makineleri de destek veriyor. Çevrede yasayan vatandaslar yanginin büyüklügü ve dumanlarin yogunlugu nedeniyle tedirgin oldu.

Itfaiye ekipleri, yanginin geri dönüsüm tesisinden yerlesim alanlari dahil daha fazla alana yayilmamasi yangin söndürme çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Su ana kadar yanginda herhangi bir can kaybi veya yaralanma yasanmadigi bildirildi.

Bir yandan da jandarma ekipleri de alana gelerek yanginin çikis nedeni ile ilgili arastirma baslatti.
Kaynak: İHA