Yalova'da Asfalt Plenti Tesisi Törenle Açildi

Yalova Il Özel Idaresi Asfalt Plenti Tesisi düzenlenen törenle hizmete açildi.

Yalova'da Asfalt Plenti Tesisi Törenle Açildi
Il Özel Idaresi’nin Çiftlikköy ilçesi Tasköprü beldesi sinirlari içinde 33 milyon lira bedelle yaptirdigi asfalt plenti tesisi üretime basladi.

Programin açilisi konusmasini yapan Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ümit Yilmaz, tesisin özel sektör de dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluslarina hizmet verecek sekilde tasarlandigini söyledi.

Yilmaz, “Asfalt plentimiz bugün itibari ile artik devreye giriyor. Bu tesis saatte 160 ton üretim kapasitesi ve 150 tonluk bitüm depolama alanina sahip. Eski tesisimiz ihtiyaca cevap veremiyordu. Ekipman tedarikinde zorlaniyor ve yol sezonunda ise 20 günlere varan bakim süreçleri gerekiyordu. Bu anlamda Yalova Il Genel Meclisi’nden alinan yetki ile son teknoloji ve çevre dostu yeni bir tesis kurduk. 550 kilometreyi asan ve her geçen gün büyüyen bir yol agina sahibiz. Daha hizli ve verimli hizmet vermek adina asfalt plentimizi, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Milli Emlak Genel Müdürlügü’nden tahsis edilen içinde bulundugumuz maden sahamizda kurduk” dedi.

Il Genel Meclisi Baskani Hasan Soygüzel, 2024 yilini yol yapim yili olarak ilan ettiklerini ifade etti.

Tesisten çikan ilk asfaltla adeta bir kangrene dönüsen Kiliç Yolunda iyilestirme yapacaklarini ifade eden Soygüzel, “Asfalt plentimiz artik tam kapasite ile çalismaya basladi.

Su anda üzerinde oldugumuz Kiliç Köyü Yolu, Yalova olarak yapimi ile ilgili magduriyetler yasadigimiz bir yol. Burasi Il Özel Idaresi yol aginda olmasa da bu tesisten çikacak ilk asfaltla bu yolun asfaltlanmasini gerçeklestirecegiz. 2024 yilinda basarili bir yol sezonu geçirmeyi hedefliyoruz. 2024 yilini yol sezonu ilan ettik. Bu yil 55 kilometre sathi kaplama ve 250 kilometre arazi yolu yapimi ve 12 kilometre sicak asfalt yapmayi planliyoruz. Ayrica yol bakim ve onarimlarimiz da 7/24 devam edecek” ifadesini kullandi.

Vali Vekili Mehmet Bahattin ise tesisini hayirli olmasini diledi. Arindan dualar okunarak tesisin açilis kurdelesi kesildi.

Törene Yalova Belediye Baskan Vekili Murat Tiryaki, Vali Yardimcisi Deniz Piskin, kurum müdürleri, Il Genel Meclisi üyeleri ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA