Yaban Hayatinin Son Siginagi Için Tedbirler Alindi

Aydin’da orman yanginlarini önleyici tedbirler çerçevesinde Dilek Yarimadasi Milli Parki’nda tedbirler üst seviyeye çikarilirken, fotokapanlar ve devriye ekipleri olumsuzluklara göz açtirmiyor.

Yaban Hayatinin Son Siginagi Için Tedbirler Alindi


Yaban hayatinin son siginagi konumunda bulunan Dilek Yarimadasi Milli Parki basta olmak üzere il genelindeki ormanlarin yanginlara karsi korunmasi hedefiyle önleyici tedbirler alinmaya devam ediyor. Bu çerçevede birçok canli türüne ve dünyada sadece Türkiye’de bulunan 18 bitki türüne ev sahipligi yapan Dilek Yarimadasi Büyük Menderes Deltasi Milli Parki’nda da Aydin Doga Koruma Milli Parklar Sube Müdürlügü koordinesinde alinan tedbirler üst seviyeye çikarildi. Milli Park’ta yanginla mücadele tedbirleri kapsaminda alinan yeni kararlara göre Milli Park’ta çikabilecek muhtemel bir yanginda araç tahliyesinin saglikli yapilabilmesi amaciyla Milli Park içindeki araç sayisi, kapasitenin üzerine çikarilmayacak. Milli Park içinde günübirlik kullanim alanlarinda bulunan otopark alanlari disinda hiçbir yerde araç parkina izin verilmeyecek ve sürekli yol güzergahlari kontrol edilerek devriye atilacak. Milli Park’in günübirlik kullanim alanlari disinda hiçbir alanda piknik yapilmasina müsaade edilmeyecek. Milli Park’in ana yol üzerinde çikabilecek muhtemel bir yangina karsi ilk müdahale yapilabilmesi için su bidonlari ile tankerler hazir bulundurulacak. Milli Park sinirlarinda her türlü atesli piknik yapmak yasaklanirken, gün içerisinde periyodik araliklarla ates, tüp, mangal, semaver gibi ates yakmanin yasak oldugu anonslari yapilacak. Milli Park fotokapan ve video kamera sistemleri ile 7/24 belirli noktalardan izlenecek.

Konu ile ilgili Aydin Doga Koruma Milli Parklar Sube Müdürlügü’nden yapilan açiklamada “Yangin riskinin en yüksek oldugu dönemlerde Milli Parkimizin ziyaretçi sayisi da en yüksek seviyeye ulasmaktadir. Bu nedenle muhtemel bir yangina müdahale ve ziyaretçilerimizin magdur olmamalari için yeni tedbirler alinmistir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA