Vali Pehlivan Açiklamasi '16 Bin Kisi Ise Yerlestirildi'

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, istihdami artirmaya yönelik olarak yürütülen çalismalar kapsaminda, 2024 yilinda 547’si engelli olmak üzere yaklasik 16 bin kisinin ise yerlestirildigini söyledi.

Vali Pehlivan Açiklamasi '16 Bin Kisi Ise Yerlestirildi'
Valimiz Pehlivan baskanliginda, Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu Toplantisi gerçeklestirildi.

Toplantida yaptigi konusmada istihdam konusunun önemine dikkat çeken Vali Pehlivan, devletin saglamis oldugu imkanlar, tesvikler, mesleki egitime iliskin hususlar, istihdami arttirmaya yönelik özel sektör yatirimlari, mevcut yatirimlarin kapasitelerinin artirilmasi, istihdam kurulu toplantilarinda alinan kararlarin tatbiki ve takibi, saha çalismalari, is arayanlarla isverenlerin bir araya getirilmesi, bu baglamda yakin ilgi, iletisim ve koordinasyon sayesinde istihdam sayilarinda her geçen gün önemli ölçüde ilerleme kaydedildigini söyledi.



ISKUR Il Müdürlügü bünyesinde 2024 yilinin ilk 7 ayinda yürütülen çalismalar hakkinda bilgiler veren Vali Pehlivan, “Istihdami artirmaya yönelik olarak yürütülen çalismalar kapsaminda, 2024 yilinin ilk ayinda 11 bin 970 is yeri ziyaret edilmis ve danismanlik kapsaminda toplam 40 bin 995 vatandasimiz ile görüsme gerçeklestirilmistir. Yaklasik 16 bin kisi ise yerlestirilmistir. Bu kapsamda 547 engelli kardeslerimiz de ise yerlestirilmesi saglanmistir. 2024 yilinda Isbasi Egitimi Programlari (IEP) kapsaminda 206 adet program açilmis, programdan 161 erkek, 243 kadin olmak üzere toplamda 404 kisi faydalanmistir. Kadin Istihdami Için Pozitif Ayrimcilik Projesi (KIPAP) kapsaminda 32 program açilmis, programdan yararlanan 164 kisi faydalanmistir. Toplum Yararina Programlar (TYP) kapsaminda ise 38 adet program açilmis, programdan bin 532 erkek, 4 bin 147 kadin olmak üzere toplam 5 bin 679 kisi faydalanmistir” dedi.

İçel’in isgücü, istihdam ve mesleki egitim ihtiyacini tespit etmek veya ettirmek, mesleki ve teknik egitim, okul ve kurumlari ile isletmelerde yapilacak mesleki egitim ve istihdam konularinda etkinlik ve verimliligi arttirmak, yerel düzeyde politikalar olusturmak, plan yapmak ve kararlar almak amaciyla yapilan toplantida gündem maddeleri görüsülerek karara baglandi.

Toplantida ayrica, kadin istihdamini artirmak ve insaat sektöründeki isgücü ihtiyacini karsilamak amaciyla gelistirilen ’Kadin Istihdami Projesi’ne iliskin sunum yapildi. Çocuk Koruma Kanunu ve çocuk isçiligiyle mücadele kapsaminda yapilan çalismalar hakkinda degerlendirme ve bilgi alisverisinde bulunuldu.

Toplantiya Vali Yardimcisi Mehmet Ali Özkan, il müdürleri, oda, birlik ve OSB’lerin temsilcileri, sivil toplum kurulus temsilcileri ve akademisyenler katildi.

Vali Pehlivan, esnaflari ziyaret etti hasbihalde bulundu.
Kaynak: İHA