Ukrayna Rusya'nin Kirim'daki Hava Üssünü Vurdu

Ukrayna ordusu tarafindan yapilan açiklamada, Rusya’nin Kirim’daki askeri hava üssüne saldiri düzenlendigi belirtildi.

Ukrayna ve Rusya karsilikli olarak saldirilarini sürdürüyor. Ukrayna ordusu, Rusya’nin ilhak ettigi Kirim’in batisindaki Saki Hava Üssü’nün hedef alindigini duyurdu. Ukrayna Genelkurmay Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada, hava üssünün Rusya’nin Karadeniz’i ve hava sahasini kontrol etmek, Ukrayna topraklarina hava saldirilari düzenlemek için kullandigi operasyonel üslerden biri oldugu belirtildi. Yerel kaynaklar, saldiri nedeniyle üste patlama sesleri duyuldugunu ve yangin çiktigini, 2 Rus askerin yaralandigini bildirdi.

Rusya, Ukrayna’nin enerji tesislerini hedef aldi

Rusya gece boyunca insansiz hava araçlari ile Ukrayna enerji tesislerine saldiri gerçeklestirdi. Ukrayna enerji sirketi Ukrenergo tarafindan yapilan açiklamada, Jitomir ve Kiev bölgelerindeki tesislere saldiri düzenlenmesi sonucu 68 binden fazla kisinin elektriksiz kaldigi kaydedildi. Rusya tarafindan Çernihiv bölgesine bagli Nizhyn sehrine düzenlenen saldirilarda ise 15 kisinin yaralandigi, alt yapida hasar olustugu belirtildi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Ukrayna hava savunma sistemi tarafindan gece boyunca firlatilan 22 drondan 20’sinin imha edildigini duyurdu.

Rusya son aylarda Ukrayna genelindeki enerji tesislerine füzeler ve insansiz hava araçlariyla saldirilar düzenliyor. Ukrayna 13 Temmuz’da Rusya’nin Krasnodar bölgesinde limandaki bir feribota askeri amaçlarla kullanildigi gerekçesiyle IHA saldirisi düzenledigini duyurmustu. Saldirida bir kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA