Türkiye Ile Brezilya Arasinda Saglik Turizmi Alaninda Isbirligi

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) kurulusunun üyesi olan ve merkezi Ankara’da bulunan, Ankara Saglik Turizmi Federasyonu Genel Baskani Prof. Dr. Aysun Bay, Brezilya ile Türkiye arasinda saglik turizminde isbirligi yapacaklarini söyledi.

Türkiye Ile Brezilya Arasinda Saglik Turizmi Alaninda Isbirligi
Ankara Saglik Turizmi Federasyonu Baskani Prof. Dr. Aysun Bay ve beraberindeki heyet, Brezilya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia’yi makaminda ziyaret etti.

Prof. Dr. Aysun Bay, Brezilya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia’ya heyetlerini kabullerinden dolayi tesekkür ederek, saglik turizmi alaninda Türkiye ile Güney Amerika ülkeleri arasinda is birligi yapmak istediklerini dile getirdi.

Brezilya Federal Cumhuriyeti’nin önemli bir ülke oldugunu ve Türkiye’nin Güney Amerika’ya açilan kapisi olabilecegini ifade eden Prof. Dr. Bay, “Saglik turizmi alaninda Brezilya is birligi yapabilecegimiz ülkelerin basinda gelmektedir. Türkiye, saglik turizmi alaninda son yillarda saglik turizmindeki marka degerini en üst seviyeye yükseltmistir. Ülkemizde anlasma yapmis oldugumuz termal otellerle ve hastanelerle Brezilya ile saglik turizmi alaninda is birligi yapmak istiyoruz. Alternatif tip alaninda özellikle yapmis oldugumuz çalismalarla ilgili olarak sifali bitkilerin de tanitimini yapmak istiyoruz. Alternatif tip alaninda yapmis oldugum çalismalar sonucunda sahsima bitkilerin profesörü lakabi verilmistir. Ayrica, yasli turistlerin bakimi ve rehabilitasyonu amaciyla klinik konukevleri, geriatrik tedavi merkezleri ile ülkemize gelecek yasli turistlere hizmet vermeyi düsünüyoruz. Bu amaç Ankara Saglik Turizmi Federasyonu, 2024 yilinda saglik turizmine katki saglamak amaciyla, Türkiye Cumhuriyetinin de destek ve katkilariyla, Brezilya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiligi isbirligi ile saglik turizmi alaninda on-line ve fiziki olarak is forumu ve konferanslari yapmak istiyoruz. Saglik sektöründeki Türk sirketleriyle birlikte Brezilya Federal Cumhuriyeti’ne kalabalik bir heyetle ziyaret gerçeklestirecek ve ikili anlasmalar yapacagiz. Türkiye Cumhuriyeti ile Brezilya Federal Cumhuriyeti arasindaki Is birliginin daha da güçlenmesi gerekir. Sizleri ve degerleri diplomatlarinizi en kisa zamanda ASATUF Genel Merkezi’nde görmekten mutluluk duyacagiz.” dedi.

Brezilya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Carlos Martins Ceglia ise Türkiye ile Brezilya arasinda pek çok alanda isbirliginin mevcut oldugunu ifade ederek, “Tarim, gida, Ithalat, ihracat ve saglik alani gibi pek çok alanda Türkiye ile is birligini gelistirmek ve güçlendirmek isteriz. Bu amaçla Brezilya Federal Cumhuriyeti ile ASATUF arasinda saglik turizmi alaninda is birligi yapmak isteriz. Bu amaçla heyetler arasinda ikili görüsmelerin baslamasini isteriz. Alternatif Tip konusunda da ayni sekilde is birligimizi gelistirmek isteriz. Bu amaçla Brezilya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiligi olarak en kisa zamanda sizleri ülkemizde misafir etmek isteriz.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA