Türk Deniz Kuvvetleri'ne Bagli Iki Karakol Gemisi Katar'da Görev Yapacak

Türkiye ile Katar’in Umm Al Houl Deniz Üssü’nde görev yapacak olan 2 Tuzla sinifi karakol gemisi için Mugla’nin Marmaris ilçesi Aksaz Deniz Üs Komutanligi’nda yapilan askeri tören ile görevlendirme programi düzenlendi. Türk Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu’nun da katildigi törende Katar’da görev yapacak olan gemilerin özellikleri anlatildi. Tatlioglu, "Deniz gücümüz, küresel güvenlige katki saglamaya devam ediyor" dedi.

Türk Deniz Kuvvetleri'ne Bagli Iki Karakol Gemisi Katar'da Görev Yapacak
Türkiye ile dost ve kardes ülke Katar arasinda 28 Nisan 2016 tarihinde imzalanan ’Katar topraklarinda Türk Kuvvetlerinin konuslandirilmasina iliskin uygulama’ anlasmasina istinaden Türk Deniz Kuvvetleri’ne bagli iki geminin Katar’da görev yapacak olmalari vesilesi ile bir tören düzenlendi.

Türk Birlesik Müsterek Kuvvet Komutanligi bünyesinde teskil edilecek Deniz Unsur Komutanligi’na bagli olarak iki adet Tuzla sinifi karakol gemisi TSKG - TCG Kusadasi ve TCG Kumkale Katar Umm Al Houl Deniz Üssü’nde görev alacak. Türk ordusunun Türkiye ve Katar arasindaki ikili iliskilerin pekistirilmesi ve Katar Deniz Kuvvetleri ile ortak egitimler yapilarak karsilikli çalisabilirligin gelistirilmesi amaçlandigi bu adimin, bölgedeki güvenlik ve istikrari artirma yönünde önemli bir katki saglayacagi belirtildi.

"Deniz gücümüz, küresel güvenlige katki saglamaya devam ediyor"

Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu, TCG Kusadasi ve TCG Kumkale gemilerinin Marmaris Aksaz Deniz Üssü’nde düzenlenen görevlendirme töreninde yaptigi konusmada, Türk Deniz Kuvvetleri’nin ulusal ve uluslararasi deniz güvenligine sagladigi katkilari vurguladi. Tatlioglu, Türk Deniz Kuvvetleri’nin küresel güvenlige katki saglayan, milli silah ve sistemleri üreten bir kuvvet haline geldigini belirterek, Katar ile olan askeri is birligine de dikkat çekti. 2015’ten beri Katar’da faaliyet gösteren Türk Kara Unsur Komutanligi’nin 2017’den itibaren Katar Türk Birlesik Müsterek Komutanligi adiyla askeri egitim, yardim ve danismanlik faaliyetleri yürüttügünü ifade etti.

TCG Kusadasi ve TCG Kumkale gemilerinin bu misyona katilmasiyla Türkiye-Katar iliskilerinin ve deniz güvenliginin daha da güçlenecegini belirtti.

Tatlioglu, Türk Deniz Kuvvetlerinin tarihi basarilardan ilham aldigini, personelin görev bilinci ve disipliniyle ülke menfaatlerini korumaya devam edecegine inandigini ifade ederek konusmasini tamamladi. Sehitler ve vefat eden gaziler rahmetle anilarak tören sonlandirildi.

"Türkiye Cumhuriyeti’nin sanli sancagini dalgalandirip kabiliyetlerimizi sergileyecegiz"

TCG Kusadasi ve TCG Kumkale gemilerinin görevlendirme töreninde konusan TCG Kusadasi Komutani Deniz Üstegmen Fatih Efe ise Türkiye ve Katar arasindaki güçlü baglara vurgu yapti. Efe, gemilerin bölgesel istikrara ve benligin güçlendirilmesine katki saglayacagini belirterek, "TCG Kumkale ve TCG Kusadasi, bölgede baris ve güvenligin teminati olacaktir" dedi.

Efe, Türk Deniz Kuvvetleri’nin temsilcisi olarak, Katarli denizcilerle birlikte egitim ve faaliyetler yapacaklarini ve deniz güvenligine katkida bulunacaklarini ifade etti.

Askeri personele seslenen Efe, Türk sancagini gururla dalgalandiracaklarina ve atalarina layik birer Türk denizcisi olacaklarina inandigini vurguladi.
Kaynak: İHA