Trafik Kazalarinin Meydana Geldigi Caddede Esnaftan 'Isik' Talebi

Diyarbakir’in Kayapinar ilçesi Kayapinar Caddesi’ndeki esnaf, sik sik kaza yasanan yaya geçidinde yetkililerin önlem almasini istedi.

Trafik Kazalarinin Meydana Geldigi Caddede Esnaftan 'Isik' Talebi
Dün, Kayapinar Caddesi Gaziler Çesme duraginda ailesiyle yolun karsisina geçmeye çalisan kiz çocuguna otomobil çarpti. Çocuk, plakasi ve sürücüsü ögrenilemeyen otomobilin çarpmasiyla savruldu. Hastaneye kaldirilan küçük çocugun hayati tehlikesinin olmadigi ögrenildi.

Kayapinar Caddesi’nde meydana gelen trafik kazalarinin çogunun ölümlü ve yaralanmali oldugunu dile getiren esnaf Ahmet Gökhan yetkililere, yaya geçidine trafik isiklarinin konulmasini istedi. 12 senedir caddede esnaf oldugunu dile getiren Gökhan, “Dükkanimizin bulundugu cadde üzerinde sürekli kazalar meydana geliyor. Yetkililerden bu kazalarin olmamasi için önlem almasini rica ediyoruz. Yaya geçidine bir isik birakilabilir. En son dün bir trafik kazasi meydana geldi. Bir kadin çocuklariyla yolun karsisina geçerken isik olmadigi için otomobil çocuguna çarpti” dedi.

Kuyumcu Abdurrahman Saglam da, “Peyas Mahallesi’nde esnafim. Dün bir trafik kazasi meydana geldi. Yaya geçidinde trafik isigi olmadigi için yolun karsisina geçen bir çocuga araç çarpti. Kazanin oldugu caddede araçlar hizli geçtigi için haftanin en az 3 günü trafik kazasi meydana geliyor. Yetkililer duruma bir çare bulmalidir” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA