TIKA'dan Güney Afrika'da Girisimciligi Destekleyen Çevre Dostu Proje

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA), Güney Afrika Cumhuriyeti’nin North-West Province bölgesinde bulunan Rustenburg sehrinde geri dönüstürülebilir materyallerden taki egitimi düzenledi.

TIKA'dan Güney Afrika'da Girisimciligi Destekleyen Çevre Dostu Proje
TIKA tarafindan uygulamaya koyulan ‘Rustenburg Taki Egitimi Projesi’ kapsaminda 20 geri dönüstürülebilir materyallerden taki yapimi egitimi verildi.

Projede Güney Afrika’nin küçük ve orta büyüklükteki isletmelerinin gelisiminden sorumlu kurumu SEDA (Small Enterprise Development Agency: Küçük Isletmeleri Gelistirme Ajansi) ile is birligi içerisinde 20 katilimciya taki tasarim egitimi verildi.

Taki yapiminda geri dönüstürülebilir materyaller kullanilan egitimde, çevre duyarliliginin önemi vurgulandi. Egitimleri basariyla tamamlayan katilimcilara TIKA tarafindan üretim süreçlerine destek olmak amaciyla gerekli taki ekipman ve alet setleri temin edildi. Egitimin sonunda SEDA North West Merkezi’nde sertifika töreni gerçeklestirildi.

Törende konusan Refiloe Diutlweng, kisa süre içerisinde kat ettikleri mesafe ve gerçeklestirdikleri tasarim ile gurur duydugunu ifade ederek, katkilarindan ötürü TIKA’ya tesekkür etti.

SEDA North West Sube Müdürü Caritus Maselesele ise katilimcilarin gelisiminden ve bu egitim vesilesi ile olusan istihdam olanagindan duydugu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti’ne tesekkür etti. Maselesele, TIKA ile is birliginin farkli alanlarda da devam etmesini umdugunu belirtti.

TIKA Pretorya Program Koordinatörü Abdulkadir Abukan SEDA ile sürdürülen verimli is birliginden memnuniyetini belirtirken, katilimcilar ile de egitmen Refiloe Diutlwileng örneginde oldugu gibi ileride ortak projeler gerçeklestirilebileceklerini söyledi.



Katilimcilar, egitimlerde ürettikleri takilardan bir seti sergilenmek üzere TIKA Ofisi’ne armagan etti.
Kaynak: İHA