Tarihi Eser Bulmak Için Is Makinesiyle Kaçak Kazi Yapan 10 Süpheli Suçüstü Yakalandi

Eskisehir’de tarihi eser bulmak için is makinesiyle kaçak kazi yapan 10 süpheli, jandarma ekiplerinin düzenledigi operasyon sonucunda suçüstü yakalandi.

Tarihi Eser Bulmak Için Is Makinesiyle Kaçak Kazi Yapan 10 Süpheli Suçüstü Yakalandi
Edinilen bilgilere göre, Il Jandarma Komutanligi’na bagli Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü’ne bagli ekipleri tarafindan Günyüzü Ilçesi’nde tarihi eser bulma amaciyla kaçak kazi yapilacagi ögrenildi. KOM Sube Müdürlügü ve Günyüzü Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince Günyüzü Ilçesi’nde düzenlenen operasyonda, kaçak kazi yapan 10 süpheli suçüstü yakalandi. Kazi alaninda yapilan incelemelerde, 1 adet ekskavatör kepçe, 1 adet jeneratör, 1 adet dedektör, 1 adet el dedektörü, 1 adet su arama dedektör, 2 adet metal çubuk 1 adet dürbün ve kazida kullanilan muhtelif malzemeler ele geçirildi.

Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan 10 süpheli hakkinda ‘Kültür ve Tabiat Varliklari Koruma Kanununa Muhalefet’ suçundan sorusturma baslatildi. Gözaltina alinan süphelilerden 5’i ifadesi alindiktan sonra serbest birakildi. Jandarma ekiplerince islemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen diger 5 süpheli Eskisehir Sulh Ceza Hakimligi tarafindan adli kontrol sarti ile serbest birakildi.
Kaynak: İHA