Tarhana Festivalinde Gediz'in Yöresel Ürünleri Tanitiliyor

Gediz Tarhana Festivalinde yerli vatandaslarin ürettigi yöresel ürünlerden hösmerim ve dibek kahvesi tezgahlarda yerini aldi.

Tarhana Festivalinde Gediz'in Yöresel Ürünleri Tanitiliyor
Gediz yöresine ait cografi tescili alinan hösmerim, Festivalde Suat Gediz’in üretimiyle tatli severlere sunuluyor. Gediz “Bugün 20.si düzenlenen Gediz Tarhana Festivalindeyiz. Gedizliyim. Gediz’in yöresel ürünlerini tanitiyorum. Ayni zamanda onlari bu sergide sergiliyorum. Sergiledigimiz ürünler Gediz’e has bir hösmerim. Cografi tescil alinmis bir ürün. Gediz Belediyesi tarafindan dizayn edilen organizasyonda biz de böyle bir ürün sergilemekten mutluluk duyuyoruz. Bunun yaninda kendimize ait yine tarhana, bal satmak suretiyle gelen misafirlerimize ikramlarda bulunuyor, yardimci olmaya çalisiyoruz. Bu sene 20. senesi gayet etkin, aktif bir süreç yasaniyor. Ben gidisattan gayet memnunum. Elhamdülillah satislarimiz gayet iyi. Kalabaliktan da görüldügü üzere bu talebi karsilamakta biraz zorluk çekiyoruz aslinda ama elimizden geldigince sonuca ulasmaya çalisiyoruz” dedi.

Gediz’den kahve severlere hitap eden yöresel lezzetlerden biri de dibek kahvesi. Dibek kahvesi meraklilari Tarhana Festivalinden eli bos dönmüyor. Her yörenin kendine has kahvesinden birini yapan Sadiçlar Dibek Kahvesi üreticisi “20.si düzenlenen Gediz Tarhana Festivaline hos geldiniz. Emegi geçen sayin belediye baskanimiza ve ekibine çok tesekkür ederiz. Biz de 4senelekik Gediz Sadiçlar Dibek Kahvesi olarak imalatini yaparak hizmet vermekteyiz. Dövülerek yapilan bir Türk kahvesidir. Içinde hiçbir sekilde katki maddesi yoktur. Yöresel bir üründür. Festivalimiz çok güzel tekrar emegi geçenlere çok çok tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA