Sultanbeyli'de Trafikte Terör Açiklamasi Baba Ile Engelli Ogluna Bijon Anahtari Ile Saldirdi

Sultanbeyli’de yüzde 98 engelli oglu ile evine giden vatandasin otomobilinin önüne ters yönden gelen bir kamyonet çikti. Kamyonet sürücüsüne tek yönlü yolda ters gittigini söyleyen vatandasa kamyonetteki sürücü ve yanindaki sahis hakaret etti. Otomobil sürücüsü ile yanindaki engelli oglu, otomobili geri çekmesine ragmen kamyonetteki sahsin bijon anahtarli saldirisina ugradi. O anlar cep telefonu kamerasina yansidi.

Sultanbeyli'de Trafikte Terör Açiklamasi Baba Ile Engelli Ogluna Bijon Anahtari Ile Saldirdi


Olay, Sultanbeyli’de Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde dün saat 11.30 siralarinda yasandi. Yüzde 98 engelli oglu Yasir Baki’nin hastanede yapilan kontrollerinin ardindan oglu ile beraber otomobil ile eve dönen Mehmet Baki, tek yönlü yoldan ilerlerken önüne bir kamyonet çikti. Kamyonet sürücüsüne tek yönlü yolda oldugunu söyleyen Mehmet Baki’ye kamyonet sürücüsü ‘çiksana lan geriye bu yol benim ugrastirma beni ben istedigim yoldan giderim sana mi soracagim?’ dedi.

Kavga etmek istemeyen Baki aracini geri çekip kamyonete yol vermesine ragmen kamyonette sürücünün yaninda bulunan Ö.D. eline bijon anahtari ve tas alarak baba ile engelli oglunun oldugu araca saldirdi. Aracin silecegine ve kaportasina zarar veren Ö.D. aracin kapisini açarak engelli Yasir Baki’yi de bijon anahtari ile darp etti. Mehmet Baki’nin ‘oglum engelli’ demesine ragmen durmayan sahis Mehmet Baki’ye de saldirdi. Daha sonra sahislarin olay yerinden kaçmasiyla saldiri sonlandi. Yaralanan Mehmet Baki ile oglu Yasir Baki olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldirildi. Mehmet Baki ile oglu Yasir Baki, kendilerine saldirarak yaralayan Ö.D.’den sikayetçi oldu. Olayla ilgili çalisma baslatan polis, saldirgan Ö.D.’yi kisa sürede yakaladi.

Baba Mehmet Baki, “Engelli oglumun rutin kontrolü için hastaneye gitmistik. Oglum yüzde 98 engelli. Hastane islemlerini bitirip eve dönmek üzere yola çiktik. Tek yön olan yolda karsimiza bir araç çikti ve bizi sikistirdi. Kendilerine buranin tek yönü oldugunu yanlis gittiklerini söyledigim halde bana hakaret ettiler. Buna ragmen ona yol verdim. Sürücünün yanindaki sahis çok kizgindi. Aracindan inip bize demirle saldirdi. Oglumun kapisini açarak onu darp ettiler. Benim tarafimdaki kapi beni sikistirdiklari için açilmiyordu. Engelli oglumu korumak için aracin diger tarafindan inmek zorunda kaldim. Indigimde bana da saldirdilar. Arabama da zarar verdiler. Bijon anahtari ile kafama vurdular, basim yarildi. Bu insanlarin trafikte yer almamasi lazim” dedi.



Sahsin baba ile engelli ogluna saldirdigi ve hakaretler ettigi anlar cep telefonu kamerasina yansidi.
Kaynak: İHA