Seyitgazi Ilçesinde Sel Felaketi

Eskisehir’in Seyitgazi ilçesinde dün gece aniden bastiran saganak yagis nedeniyle meydana gelen sel sonucunda vatandaslarin evini su basarken, köylerde maddi hasarlar olustu.

Seyitgazi Ilçesinde Sel Felaketi
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlügü’nün tahmin ettigi üzere dün kent genelinde saganak yagislar etkili oldu. Meydana gelen yagislar sonucunda Seyitgazi ilçesinin Sarayören ve Cevizli köylerinde sel meydana geldi. Sarayören köyünde 12.30, Cevizli’de ise 22.20 saatlerinde aniden bastiran yagislar nedeniyle kisa sürede olusan sel bölgedeki vatandaslara zor anlar yasatti. Baskinlar halinde gelen sel sebebiyle köy halkinin evini su basti. Selden dolayi bahçeler ve ekinler zarar görürken, çiftçilerin evlerinde sakladiklari bugday ve arpa gibi malzemeleri islandi. Cevizli köyündeki sel, belediyeye ait olan greyder ile engellenmeye çalisildi. Yaklasik 15 gün önce de ayni durumu yasadiklarini belirten Seyitgazi sakinleri, yetkililerin konuyla ilgili çalisma yapmasini istedi.

"Yaklasik 45 dakika süren yagis Cevizli halkina zor anlar yasatti"

Seyitgazi ilçesi Cevizli Köyü Muhtari Hasan Çakir, "Yaklasik 1 hafta önce mahallemizde meydana gelen asiri yagistan dolayi evlere sel girmisti. Dolayisiyla vatandasin yaklasik 100 ton bugdayi zarar görmüstü. Yine dün aksam saatlerinde meydana gelen ve yaklasik 45 dakika süren yagis Cevizli halkina zor anlar yasatti. Bu konu ile ilgili olarak DSI’nin mahalleye taskin kanali yapmasini bekliyoruz" dedi.



"Sel baskinlari meydana geldi ve evlerin içini su basti"

Cevizli sakinlerinden Ismail Çavdar ise, "Yagis yaklasik 45 dakika sürdü. Köy içinde bayagi bir su oldu. Sel baskinlari meydana geldi ve evlerin içini su basti. Gece saat 01.00’a kadar sel akti. Evlerin ne durumda oldugunu su an bilmiyorum. Balyalar, arpalar ve bugdaylar islandi. Bayagi bir sikinti yasandi. Yagis aniden bastirdi, beklemiyorduk. 15 gün önce de ayni sekilde oldu. O zaman biraz da dolu vardi ama bu sefer uzun yagdi ve dolu olmadigi için sele dönüstü. Köyün içi dere yatagi oldugundan kötü oldu. Köy asfaltinda düzlem yok. Yukaridan konmadigi için ani bir baskin geldi" diye belirtti.

Kaynak: İHA