Sana Bir Delik Daha Açarim Denilerek Tehdit Edilen Muhtar, Eski Muhtarin Kardesi Tarafindan 2 Bacagindan Vuruldu

Hatay’da 31 Mart’ta gerçeklestirilen yerel seçimde muhtar seçilen ve eski muhtar tarafindan ‘Sana bir delik daha açarim’ denilerek tehdit edilen 46 yasindaki Adem Bekler, eski muhtarin kardesi tarafindan silahli saldiriya ugrayarak sag ve sol bacagindan yaralandi.

Sana Bir Delik Daha Açarim Denilerek Tehdit Edilen Muhtar, Eski Muhtarin Kardesi Tarafindan 2 Bacagindan Vuruldu


Hatay’in Antakya ilçesi Bitiren Mahallesi’nde 31 Mart Yerel seçimlerinde 46 yasindaki Adem Bekler, 2 adayin girdigi muhtarlik yarisinda 20 oy farkla seçimi kazanarak mahallenin yeni muhtari oldu. 2019 yilinda eski muhtarin 1. azasi olan Bekler, bu yilki seçimlerde eski muhtarin karsisina çikarak 20 oy farkla zafere ulasti. 580 seçmeni olan ve 2 adayin yaristigi muhtarlik seçimini kazanan Bekler, kutlama yapmadan evine giderek sevincini yasadi. Seçimi kaybeden eski muhtar ile yeni muhtar seçilen Bekler arasinda ilerleyen süreçte sözlü diyaloglar yasandi. Iddialara göre geçtigimiz Pazartesi günü eski muhtar olan H.B., yanina 10 sahis alarak Bekler ailesine fiziki saldirida bulundu. Olayin büyümesiyle eski muhtarin kardesi B.B. yaninda bulunan silahla yeni muhtar Bekler’e saldirida bulundu. 2 kursun sol bacagina ve 1 kursunda sag bacagina isabet eden Bekler, hastanede tedavi altina alindi. Muhtar Bekler’e ates eden B.B. jandarma ekipleri tarafindan yakalandi ve adli mercilerce tutuklandi. Muhtar Bekler, eski muhtar tarafindan seçimin ardindan ‘sana bir delik daha açarim, inan sözümde dururum’ denilerek tehdit edildigini de söyledi.



“Eski muhtar ‘Sana bir delik daha açarim’ diyerek beni tehdit etti”

4 ay önceki yerel seçimleri kazanarak Bitiren Mahallesi’nin yeni muhtari olan Bekler, “Eski muhtarin birinci azasiydim. Yanlislar olursa ilk karsina çikacak aday benim dedim kendisine. Yanlislari oldu. Ilk karsisina çikan ben oldum. Köylü beni seçti. Ben 20 oyla, farkla seçimi kazandim. Sessiz ve sükunetle seçimi kazandim. Okuldan ayrildik. Ben herkese kutlamayi yasakladim. Herkes sevincini evinde paylasti. Ondan sonra husumet basladi.

Eski muhtar beni köy meydaninda tehdit etti. Köy meydanina gelen eski muhtar, ‘sana bir delik daha açarim, inan sözümde dururum’ dedi.

Beni evimde darp ettiler. Silah siktilar. Üç mermi ayagimdan kursun yedim” dedi.



“Eski muhtar bana suikast düzenledi”

Eski muhtarin kardesi tarafindan 3 el ates edilerek suikaste ugradigini dile getiren muhtar Adem Bekler, “Ögleden sonra saat 15.00 siralarinda annem ve babamla balkonda oturuyordum. Köy meydanina gittim. Beni hanim aradi. Sadece ‘Adem neredesin’ dedi.

Köyümüzde sebeke çekmedigi için geliyorum dedim. Eve geldigimde hanimin üstünde 4 kadin saçini basini yoluyorlardi. Sonra eski muhtar geldi. Arabadan indigi gibi elinden sopayla üzerime geldi. Bir tane bana vurdu. Ondan sonra annem 73 yasinda annemin kafasina tas ile vurdular. 83 yasinda olan babami darp ettiler. Eski muhtar beni asagi kameranin olmadigi yere çekti. Gel teke tek asagida görüselim dedi.

Beni kameranin olmadigi yöne çekti. Birbirimizle bogusurken eski muhtarin akrabasi ve kardesi geldi. Akrabasi bana biçak çekti. Kardesi de silahi çikardi. Bacagima 3 el ates etti ve yere yigildim. Kendimden geçtim. Eski muhtar bana suikast düzenledi.

Bacagimdan vurdular. 3 kursun siktilar. 2 kursun sol bacagimdan 1 kursun sag bacagimdan yedim. Beni vuran da eski muhtarin kardesi oldu. Tutuklanmisti. Jandarmanin bilgisiyle tutuklandigini söylediler. Ayaklarimda ve dizden asagida uyusma var” seklinde konustu.



“Eski muhtar aile olarak kocama, bana ve çocuklarima varana kadar hepimize suikast kurdular”

Eski muhtar tarafindan ailecek saldiriya ugradiklarini dile getiren yeni muhtarin esi Nazli Bekler, “Saat 15.00 siralarinda oldu Arkadasim kizimla beni kahve içmeye çagirdi. Kahve içmeye giderken eski muhtarin akrabasi karsimdan geliyordu. Evinden kayinvalidesiyle geliyordu. Seçim yüzünden husumetlik vardi. Yanima geldi aniden saçimi tuttu ve beni yere çekmeye basladi.

Kocam da nasil geliyorum dedigini bile anlamadan telefonu attim. Kendimi savunmak zorunda kaldim. Bu kumpas pazar günü kurulmustu ama kocalarimiz ve kayinlarim evde diye pazar günü erteliyorlar. Bizi kimsesiz olarak pazartesi günü yakaliyorlar. Bizi hanemizde darp ediyorlar. Kocamin ayagina 3 kez silah sikildi. Eski muhtar aile olarak kocama, bana ve çocuklarima varana kadar hepimize suikast kurdular” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA