Samsun'da Sürdürülebilir Bir Dünya Için Pedallar Döndü

YEDAS çalisanlarindan ve Ekolojik Yasam Bisiklet Dernegi (EKOBID) üyelerinden olusan 110 kisi, sürdürülebilir yasama dikkat çekmek için Atakum sahili boyunca pedal çevirdi.

Samsun'da Sürdürülebilir Bir Dünya Için Pedallar Döndü
2012 yilindan bu yana sürdürülebilirlik ilkelerini benimseyen YEDAS, “Pedallar Sürdürülebilir Bir Dünya için Dönüyor” sloganiyla düzenledigi etkinlik kapsaminda çevreye duyarlilik ve sürdürülebilir yasam konularinda dikkat çekti. Etkinlik sonrasinda harcanan enerjiye bagli olusan karbon ayak izi degerlendirmeleri yapildi.

YEDAS’in bu etkinlik ile toplumsal farkindaligi artirmayi hedeflemesi, sirketin sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçasi olarak öne çikiyor. Etkinlige katilan bisikletliler, çevreye olan duyarliliklarini gösterirken, ayni zamanda saglikli bir yasam tarzini da benimsiyor. YEDAS’in Net Sifir Karbon Stratejisi ile birlikte sürdürülebilirlik konusundaki çalismalari, yalnizca çevresel etkileri azaltmayi degil, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlige katki saglamayi da hedefliyor.

Elektrik dagitim sirketleri arasinda, UN Global Compact’in (Birlesmis Milletler Küresel Ilkeler Sözlesmesi) ilk imzacisi olan YEDAS, düzenledigi etkinlik ile Küresel Ilkeler’e verdigi önemi bir kez daha göstermis oldu.
Kaynak: İHA