Sahibi Tarafindan Terk Edilen Köpek, Bakimevindeki Tedaviyle Iyilesiyor

İçel Büyüksehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kasli Geçici Hayvan Bakimevi’ne parvovirüse (kanli ishal) yakalanmis sekilde sahibi tarafindan terk edilen Belçika kurdu cinsi köpek, uygulanan tedavi sayesinde iyilesiyor. Yogun tedavi sonrasi ayaga kalkan 2 aylik köpege gösterdigi yasama azmi ve gücü dolayisiyla ’Zeus’ ismi verildi.

Sahibi Tarafindan Terk Edilen Köpek, Bakimevindeki Tedaviyle Iyilesiyor
Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi bünyesinde sahipsiz hayvanlara hizmet veren Kasli Geçici Hayvan Bakimevi’ne sahibi tarafindan terk edilen Belçika kurdu köpegin yapilan testler sonucunda parvovirüs oldugu belirlenince, veteriner hekimler ve saglik teknikerleri tarafindan tedaviye baslandi. Hastalik dolayisiyla güçsüzlesen, kafasini kaldiramayan ve yemek yiyemeyen köpek, baslanan tedavinin ardindan hizla iyilesme gösterdi. Yasamak için verdigi savas, azmi ve gücü dolayisiyla bakimevi personelinin Zeus ismini verdigi köpek, artik ayaga kalkabiliyor ve mamasini yiyebiliyor. Yapilan son viral enfeksiyon testleri negatif çikan köpek, henüz bir yasini doldurmadigi için kisirlastirilmazken, sahiplenilmeyi bekliyor.

"Ayakta duramiyordu"

Kasli Geçici Hayvan Bakimevi’nde veteriner saglik teknikeri olarak görev yapan Mürside Gökturna, ismini Zeus koydugu Belçika kurdunun sahibi tarafindan bakimevine terk edildigini söyledi.

Köpegin viral bir hastalikla kendilerine geldigini belirten Gökturna, "Yaptigimiz hizli test kiti ve kan analiziyle kanli ishal oldugunu tespit ettik. Yogun kusma ve inanilmaz bir sivi kaybi vardi. Ayakta duramiyordu, vücudunu tasiyamiyordu. Hemen tedaviye basladik" dedi.

Viral enfeksiyon hastaliklarda yogun ve detayli tedavi gerektigini dile getiren Gökturna, "Zeus yogun bir tedavi süreci geçiriyor. Uzun soluklu bir tedavi geçirecek" diye konustu.



"Tedaviye cevap verdi"

Gençlik hastaligi ve parvo gibi viral enfeksiyon hastaliklarda hastayi kaybetme oraninin yüksek olduguna isaret eden Gökturna, bakimevinde yapilan tedaviler sayesinde Zeus’un yasama sansinin yüksek oldugunu ifade etti.

Zeus’un durumunun daha iyiye gittigini belirten Gökturna, "Su an Zeus daha iyi ve stabil durumda. Tedaviye cevap verdi. Yemegini yiyor, suyunu içiyor. Yaptigimiz test tekrari negatif çikti. Su an yasiyor olmasi, böyle hareketli olmasi mutluluk verici. Normalde hiç kalkamiyordu. Çünkü kaslarinda hastaligin verdigi inanilmaz bir güçsüzlük vardi. Çok zayifti ve çok fazla sivi kaybi vardi. Serumla sürekli takviye yaptik. Artik yemegini yiyebiliyor, hareketli ve yürümeye çalisiyor" ifadelerini kullandi.

Gökturna, Zeus’un tedavisi bittikten sonra sahiplendirilecegini kaydetti.

Kaynak: İHA