Özgür Özel Açiklamasi 'Filistin'deki Katliama 'Dur' Deme Zamanidir'

CHP Genel Baskani Özgür Özel, “Mesele 30 yil sonra efendim bugün Filistin’i anma günü demek degil, bugün bu katliama ’dur’ deme zamanidir. Netanyahu dakikalarca birileri tarafindan alkislandi. O vicdansizlara sormak gerekir: Neyi alkisliyorsunuz? Yüzde 70’i kadin ve çocuk olan 40 binden fazla kisi katledildi” dedi.

Özgür Özel Açiklamasi 'Filistin'deki Katliama 'Dur' Deme Zamanidir'
Bursa Ulu Cami’de cuma namazi sonrasi konusan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, Filistin’de yasanan katliama degindi. “Biraz önce Ulu Cami’de cuma namazi çikisindaki Filistin’e destek olanlarin ve Israil’i protesto edenlerin sesini duyurmak üzere bir iki kelam etmek gerekirse, Amerika Parlamentosunda, Temsilciler Meclisinde büyük bir utanç yasandi. Bir savas suçlusu, bir katliam suçlusu olan Netanyahu dakikalarca birileri tarafindan alkislandi. O vicdansizlara sormak gerekir: Neyi alkisliyorsunuz? Yüzde 70’i kadin ve çocuk olan 40 binden fazla kisi katledildi. Ambulanslari vuruyorlar, hastaneleri vuruyorlar, revirleri vuruyorlar. ’Burada toplanin, insani yardim alacaksiniz’ diyorlar, o toplanilan yeri vuruyorlar. Bunlari yapan Netanyahu Amerika’da alkislaniyor. Tabii protesto eden ve kahramanca durus sergileyenleri buradan tebrik ediyorum ama o alkislayanlar Netanyahu kadar büyük bir insanlik suçu isliyorlar. Bir katliamciya cesaret vermek katliama ortak olmaktir. Bunu kimse unutmasin” dedi.

Filistin davasinin arkasinda olmaya devam edeceklerini belirten Özel, “Bülent Ecevit’ten beri, Deniz Gezmis’ten beri destek veriyoruz ve vermeye devam edecegiz. Bundan sonraki süreçte de Sosyalist Enternasyonal’de Baskan Yardimcisiyim. Baskanimiz ve ayni zamanda Ispanya Basbakani Pedro Sanchez, ülkesinde Filistin’i tanidi. Bütün sol partilere ayni çagriyi yapiyoruz. Bursa Ulu Cami avlusundan sesleniyoruz: Bu mezalimi bitirin” diye konustu.

Baskan Özel sözlerini söyle sürdürdü: “Hiç unutulmasin ki Bosna’da katliam yasanirken Avrupa susuyordu, dünya susuyordu. Birlesmis Milletler, 11 Temmuz’u Soykirim günü ilan ediyor. 30 sene, 29 sene sonra soykirim desen ne olur soykirima engel olmadikça. Aliya Izzetbegoviç’in söyle bir sözü var, sürekli tekrar etmek gerekir: ‘Unutulan katliamlar tekrarlanir.’ Mesele 30 yil sonra efendim bugün Filistin’i anma günü demek degil, bugün bu katliama ’dur’ deme zamanidir.”

CHP Genel Baskani Özgür Özel, Filistin’i destekleyen ve Israil’i protesto edenlere de destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Özel, bütün Türkiye’nin, siyasi parti ayrimi olmaksizin Filistin’in yaninda oldugunu ve Israil’in yaptiklarinin karsisinda oldugunun da altini çizdi.

Özgür Özel, Ulu Cami avlusunda vatandaslara asure de ikram etti.
Kaynak: İHA