Özgür Özel Açiklamasi 'Biz Paradan 6 Sifir Atmayacagiz, Bir Sifir Atacagiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, CHP iktidarinda alim gücünün artacagini söyleyerek, “Recep Tayyip Erdogan’in en çok övündügü konu, paradan 6 tane sifir atmasidir. Biz de atacagiz. Biz onun gibi 6 sifir atmayacagiz. Bir sifir atacagiz, ama o 6 sifiri etiketlerden fiyatlardan, masraflardan da atti. Döndü maaslardan da atti. CHP iktidarinin 10’uncu yilinda bugüne dönüp baktiginizda bir sifir attigimizi göreceksiniz ama maaslardan degil, sadece fiyatlardan. Yani bugünkü maasi alacaksiniz ama mazotun 4 lira, dana kiymanin 55 lira oldugunu göreceksiniz. Bu su demek, alim gücünün 10 kat artmasi demek” dedi.

Özgür Özel Açiklamasi 'Biz Paradan 6 Sifir Atmayacagiz, Bir Sifir Atacagiz'
CHP Genel Baskani Özgür Özel, Bursa Il Baskanligi’nda düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Son yerel seçimlerde her 2 kisiden birinin oyunu alarak seçim kazandiklarini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, anketlerde her geçen gün CHP’nin oylarinin arttigini ifade etti.

Emekliden üreticiye, asgari ücretliden esnafa, tüm kesimlerin sorunlarini konusarak yollarina devam edeceklerini dile getiren Özel, “Recep Tayyip Erdogan’in en çok övündügü konu, paradan 6 tane sifir atmasidir. Biz de atacagiz. Biz onun gibi 6 sifir atmayacagiz. Bir sifir atacagiz, ama o 6 sifiri etiketlerden fiyatlardan, masraflardan da atti. Döndü maaslardan da atti. CHP iktidarinin 10’uncu yilinda bugüne dönüp baktiginizda bir sifir attigimizi göreceksiniz ama maaslardan degil, sadece fiyatlardan. Yani bugünkü maasi alacaksiniz ama mazotun 4 lira, dana kiymanin 55 lira oldugunu göreceksiniz. Bu su demek, alim gücünün 10 kat artmasi demek” diye konustu.



“Tayyip Bey’in gösterdigi istikametle olmuyor”

“Bu Tayyip Bey’in gösterdigi istikametle olmuyor. Sangay Isbirligi Örgütü’nde ortalama milli gelir 4 bin 500 dolar. Tayyip Bey’in pesine takilan oraya gider. Atatürk’ün gösterdigi yöne, muasir medeniyetler yönüne giderseniz, Avrupa Birligi hedefiniz olursa orada milli gelir ortalama 45 bin dolardir” diyen Özel sözlerini söyle sürdürdü: “Arada 10 kat fark var. Burada dünyanin en iyi arabalari üretiliyor ama kendileri mütevazi arabalara biniyorlar. Bu taraftakilere satiyorlar. Dünyanin en pahali Mercedes’ini 10 tane Merkel’in ülkesi üretti o tarihte, Merkel kendisi mütevazi minibüse bindi, 2 tanesini bize satti. Geri kalaninin bu taraftaki ülkelere satti. Burada saray büyük, liderler zengin, uçaklar 10’ar 10’ar. Bu tarafta tarifeli uçuyorlar, ucuz evde oturuyorlar. Ama buranin halki sürünüyor, buranin halki zengin.”

“Bir sifir olsun bizim olsun”

Önümüzdeki seçimin referandum niteliginde olacagini söyleyen CHP Genel Baskani Özgür Özel, “Avrupa Birligi hedefinde hizla kalkinan bir ülke mi, Sangay Isbirligi Örgütü’nün pesinde 4 bin 500 dolarlik bir ülke mi? Biz bu ülkeyi önce 45 bin, sonra 55-60 bin dolar milli geliri olan bir hale getirecegiz. Paradan degil, etiketlerden sifir atacagiz. Maastan degil, masraftan sifir atacagiz. Tayyip Erdogan gibi 6 koli bu tarafa, 6 koli diger tarafa atip milletin yüzüne bakip 6 sifir attik demeyecegiz. Bir sifir atacagiz. Bir sifir olsun bizim olsun diyecegiz. Herkesin yüzünü güldürecegiz” diye konustu.

SGK’nin belediye borçlarini tahsil etmesine yönelik açiklamasini CHP’li belediyelerin icraat yapmamasi için yapilan ’mali bir darbe girisimi’ olarak degerlendiren Özgür Özel, “Türkiye’deki bütün belediyelerin ve sirketlerinin SGK’ya toplam borcu 90 milyar lira. Sadece Bursa Büyüksehir Belediyesi’nde bize kalan borç 30 milyar liradir. Ne konusuyorsunuz? Sadece SGK borcu 4,5 milyar lira. Bize enkaz devrettiler. Türkiye’nin en borçlu belediyeleri AK Parti’den bize geçen belediyelerdir” dedi.



15 Temmuz’un kanli bir darbe girisimi oldugunu vurgulayan Özel, “Orada CHP olarak demokrasinin yaninda durduk. Meclisin yaninda durduk, kapali meclisi açtirdik ve darbecilere meydan okuduk. Geçen 31 Mart seçiminden sonra Ekrem Imamoglu’nun 13 bin oyla kazandigi seçimin iptal edilmesi yargi yoluyla darbe girisimiydi. Milletin feraseti ile fark 806 bine çikti. Osmanli tokadi atacagiz diyenler demokrasi tokadi ile kendilerine geldiler sandik, gelmemisler. Simdi Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla CHP’li belediyelere mali darbe girisiminde bulunuluyor. Darbe, milletin seçtiginin millete hizmet etmesine engel olup, bertaraf etmeye çalismaktir. Bunu tankla topla yaparsan, askeri darbe olur. YSK karari ile yaparsan adli yargi darbesi olur, simdi maliye eliyle yapiyorsun. Seçilenin milletine hizmet etmesine engel olmaya çalisiyorsun. Yillardir SGK primlerini ödememis AK Partili belediyeler. 4.5 milyar Bursa’ya birakmis. Hesabi ödemeden kaçmis. Mustafa Bozbey’e diyor ki, ’kendininkini de öde, bundan önceki yönetimin 4.5 milyarini da öde, faizi ile öde’ diyor. Böylelikle hizmet yapamayacagiz, o da diyecek ki ’CHP’li belediyeler çalismiyor.’ Vallahi de yapacagiz, billahi de yapacagiz. Gerekirse Türkiye’nin en büyük örgütlenmesini yapar, yine hizmetleri yapacagiz” seklinde konustu.



“Türkiye büyük bir açmazin içinde”

Türkiye’nin büyük bir açmazin içinde oldugunu savunan CHP Genel Baskani Özgür Özel, “Ülkeyi sirket gibi yönetecegim diyen Erdogan, tavla, dama oynar gibi devlet yönetti. Kirdi, kirildi, yendi yenildi. Oysa ülke satranç oynar gibi yönetilir. Bir satranç oyuncusunun iyi olup olmadigi yaptigi açilisa bakilir. Iyi bir açilis yaptiysaniz, açmaza düsmezsiniz. Türkiye çok büyük iki açmazin içindedir. Bugün asgari ücret alan için çok düsüktür. Veren için çok yüksektir. Bugün dolar kuru bizim için çok yüksektir, ihracatçi için çok düsüktür. Bunun sebebi orta gelir tuzagidir. Orta gelir tuzaginin en büyük sebebi geçmis yöntemlerle bu dönemde üretim ve ihracat yapmaya çalismaktir. Penye, fason kot üreterek ve bununla tutunmaya çalisarak, 9 bin - 12 bin dolar sinirinda kalirsiniz ve ilerleyemezsiniz. Bu 20-30 yilin öncesinin isiydi. Bugün de ihtiyaç kadar üretilir ama esas agirligi yüksek katma degerli ihracat ürünlerinde olmasi gerekirdi. Bugün çip üretiyor, dokunmatik telefonlari bizim üretiyor olmamiz gerekiyordu” ifadelerini kullandi.

Gri listeden çikmis olmanin övünülecek bir sey olmadigini anlatan Özel, “Mozambik’in oldugu listeden çikmakla övünüyorlar. Amatör ligin de altina düsmüslerdi, simdi 3. lige çiktik övünüyorlar. Öyle bir anlayisla karsi karsiyayiz ki, yalan yanlis isler yapiyor. Ülkenin kredi notu düsüyor. Biri çikip ’bunlar gayri milli’ diyor. Uluslararasi kurulus, gayri millisi mi olur? Fitch ülkenin kredi notunu düsürüyor, adam açiklama yapiyor; ’Fitch’in biri notumuzu düsürmüs’ diye. Öbür gün artinca Fitch’e methiyeler düzmeye basliyorlar. O yüzden bu anlayis Türkiye’yi zor duruma getirdi” dedi.

Kaynak: İHA