(Özel) Gönen Baraji'nda Su Seviyesi Kritik Esige Geriledi

Balikesir’in Bandirma ilçesine içme ve kullanma suyu ihtiyacini karsilayan Gönen Baraji’ndaki doluluk orani yüzde 51 seviyelerinde seyrediyor. Bandirma içme ve kullanma suyunu saglayan Gönen Baraji’nda, havalarin mevsim normallerinin üzerinde ve yagissiz geçmesi nedeniyle su seviyesi yari yariya geriledi. Gönen Baraji’nda su anda doluluk oraninin yüzde 51.96’ya kadar geriledigini belirten yetkililer, baraj gölünde sadece 214 günlük su kaldigini ve Gönen Ovasi’nin sulamasi için de bu barajin kullanildigini söylediler.

(Özel) Gönen Baraji'nda Su Seviyesi Kritik Esige Geriledi
Meteoroloji yetkilileri, mevsim normallerinin üzerinde seyreden havanin önümüzdeki iki gün de etkili olacagini, 26 ve 27 Temmuz tarihlerinde bölgede 2 günlük yagis beklendigini belirtti.

1997 yilinda Bandirma Belediyesi su isale hatti ile ilgili su danismanligi yapan Emekli Ögretim Görevlisi Burhan Ariker, "Yenice Gönen Baraji’nda talveg çizgisi dedigimiz, akarsu yataginin en derin noktalarini birlestiren çizgideki su seviyesi ile barajin içerisinde bulunan su seviyesi arasinda yaptigimiz ölçümler sonucunda 60 metre derinliginde suyun oldugu tahmin ediliyor. Bu konularda tam tesekküllü uzman degilim ama önümüzdeki günlerde Bandirma’ya su yeterli gelecektir. Bandirma’nin su sikintisi yasayacagini düsünmüyorum. Gönen Baraji’nin 2 milyon metreküp su toplama hacmine sahip. Balikesir Su ve Kanalizasyon Idaresi’nin güncel verilerinde barajin doluluk orani yüzde 51.96 seviyelerindedir. Devlet Su Isleri Müdürlügü’nün koordinesinde olan Gönen Baraji’ndan Gönen de faydalanmaktadir. Barajin su seviyesinin yari yariya olmasi nedeniyle herhangi bir su sikintisi çekmeyecegimizi tahmin ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA