Özel Açiklamasi 'Bozbey'in 100 Günde Yaptiklarini Takdir Ediyorum'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, Bursa Büyüksehir Belediyesi tarihi binasina gelerek vatandaslara seslendi. Özel, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in 100 günde yaptiklarini takdir ettigini ifade etti.

Özel Açiklamasi 'Bozbey'in 100 Günde Yaptiklarini Takdir Ediyorum'
Bir dizi program için Bursa’ya gelen CHP Genel Baskani Özgür Özel, CHP Bursa Il Baskanligi’ndan düzenlenen toplantinin ardindan Bursa Büyüksehir Belediyesi tarihi binasina gelerek Baskan Mustafa Bozbey’den bir brifing aldi. Ardindan kapi önüne kurulan kürsüden vatandaslara seslenen Baskan Özel, “Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, biraz önce bana bir sunum yapti. Sunumun ilk basinda, Bursa’da su ücretlerine yüzde 25 indirim yaparak basladigini söyledi.

Bu önemli bir hizmetti. Hele hele elektrik fiyatlari almis basini gitmisken, su an da elektrik üretimi su dagitimi için çok çok önemli bir girdiyken, yüzde 25 indirim inanilmaz bir indirimdir. Bunun yaninda emeklilere bayramda verdigi destek çeklerini ve cadde ve bulvarlardaki otoparklari tamamen ücretsiz hale getirmesini, kendisi söylemedi ama Bursa basinindan takip etmistim. 2 lüks makam aracini satip, yerine toplu tasimaya araçlar kazandirmasini, toplu tasimayi 24 saat kesintisiz hale getirmesini Bursa’nin deniz kiyisindaki deniz tasimaciligi hizmetlerini baslatmasini, özellikle halkin denize, kuma, plaja erisiminin önündeki engelleri kaldiran ‘Halk Plaji’ uygulamasi gibi her bir tanesini 100 güne sigdirmis olmasini, bu isleri katilimci belediyecilik anlayisi ile yapmasini, sivil toplumu kucaklamasini ayri ayri takdir ediyorum. Kendisinin sahsinda CHP grubuna hem de diger partilerden seçilen Bursa’ya hizmet etmek için görevlendirilmis tüm belediye meclis üyelerine basarilar diliyorum” dedi.

CHP Genel Baskani Özel, sözlerini söyle sürdürdü: “Biraz önceki sunumda 4.5 milyarlik SGK ve vergi borcunu gördük. Bunun çok önemli bir kisminin SGK oldugunu ve devir alindan sonra SGK’larin ödendigini ama geçmis yönetimden kalan 3.5 milyara yakin SGK borcunun bugün bu yönetimden tahsil edilmek istendigini gördük. AK Parti yillardir yapmadigini yapiyor, bu kadar kriz varken, belediyeler borç bataginin içindeyken, kendileri yönetirken SGK borcunu almamis, simdi Bozbey’e diyor ki gel bütün SGK borçlarini faizleri ile öde. Ödemezsen iller bankasindan gelen paraya el koyarim diyor. Yani sunu söylüyor; ‘Sen hizli basladin, çok is yapiyorsun. Yüzde 47 ile seçildin, bu is yüzde 60’a 70’e gider. Sen böyle yaparsan, genel seçimlerden de partine çok katkin olur. Bunun için Bursa’ya hizmet etmeni engelliyorum. Paralarina el koyuyorum.’ Bu Mustafa Bozbey’e degil, oy veren vermeyen bütün Bursalilara meydan okumadir. Bursa Belediyesini kaybetmenin hazimsizligi içinde Bursa’da her görüsten insana fatura çikarmaktir. Bunu kabul etmiyoruz”

“Geçen sene yandas sirketlerin 660 milyar lira vergi borcunu sildiler” diyen Özel, “Emekliye son yapilan zam, 10 bin liradan 12 bin 500 liraya getirmenin maliyeti 33 milyar. Yani zorla emekliye verdigi su kadarcik zam, 33 milyar lira, yandas sirketlerden sildigi verginin 20’de biri. Emeklilere asgari ücret verelim diyoruz. Verse 100 milyar para lazim. Size para bulamam diyor, emekliyi aç birakiyor. Ama 6 katini yandas sirketlerden siliyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA