Orman Genel Müdürlügü'nden Yeniköy Kemerköy Enerji'ye Takdir Belgesi

Yeniköy Kemerköy Enerji, Orman Genel Müdürlügü ile 2022 yilinda yaptigi protokol kapsaminda ülkenin farkli bölgelerindeki agaçlandirma çalismalarina devam ediyor. 2025 yilina kadar 5 milyon agaç dikimini kapsayan protokol çerçevesinde, 2023 yili sonu itibariyla dikilen fidan sayisi 3 milyona ulasti.

Orman Genel Müdürlügü'nden Yeniköy Kemerköy Enerji'ye Takdir Belgesi


Orman Genel Müdürlügü, 2022 yilinda Yeniköy Kemerköy Enerji ile yaptigi agaçlandirma protokolü kapsaminda hayata geçirilen çalismalara yönelik olarak sirketi takdir belgesi ile onurlandirdi. Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdür Yardimcisi Burak Isik’a takdir belgesi Orman Genel Müdürlügü Genel Müdür Yardimcisi Ibrahim Yüzer ve Agaçlandirma Daire Baskani Mutlu Turan tarafindan takdim edildi. 2025 yilina kadar 5 milyon agaç dikimini kapsayan protokol çerçevesinde, 2023 yili sonu itibariyla dikilen fidan sayisi 3 milyona ulasti. Orman Genel Müdürlügü’nün verilerine göre, 2023 yilinda Elazig ve civarina karaçam, sedir, ardiç, kizilçam, mavi servi, badem, aliç fidanlarindan olusan 1 milyon fidan dikimi daha gerçeklestirildi.



Orman Genel Müdürlügü ile güçlü bir is birligine sahip olduklarini belirten Yeniköy Kemerköy Enerji Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Iletisim Genel Müdür Yardimcisi Burak Isik; “Is süreçlerimizi sürdürülebilirlik prensipleriyle kurguluyor ve sorumluluklarimizi eksiksiz yerine getirmeye çalisiyoruz. Ülkemizin degerli kurumlarindan biri olan Orman Genel Müdürlügü ile 3 yildir agaç dikimi yapiyor, sadece faaliyet sürdürdügümüz kent olan Mugla ile sinirli kalmayip Türkiye’nin çesitli noktalarina da agaç dikiyoruz. Imzaladigimiz protokol kapsaminda söz konusu agaçlarin seçimi ve dikimi Orman Genel Müdürlügü tarafindan yapiliyor, biz de gerekli tüm destegi sagliyoruz. Hedefimiz 2025 yilinda 5 milyon agaci toprakla bulusturmak” dedi.



2025’te 511 hektarlik maden sahasi da rehabilite edilecek

Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, 2023 yilinin Kasim ayinda ülkenin en büyük rehabilitasyon çalismasina basladiklarini ifade eden Isik; “Faaliyetimizin sonlandigi maden sahalarimizi agaçlandiriyor, bölgenin iklimine uygun bir rehabilitasyon sürecini bilimsel metotlara uygun olarak konusunun uzmani kiymetli akademisyenlerle çalisiyoruz. Ayrica Türkiye’nin köklü çevre derneklerinden biri olan Türkiye Tabiatini Koruma Dernegi, çalismalarimizi izliyor ve raporluyor. Rehabilitasyon süreçlerimizle ilgili hazirladiklari raporlar kamuoyuna açik bir sekilde kurumun web sitesinde yayinlaniyor. Rehabilitasyon süreçlerimize bölge insanini da dahil edip onlarin da bilgilerinden faydalaniyoruz. Eski maden sahasinin bulundugu Hüsamlar bölgesinde baslattigimiz rehabilitasyonun ilk yilinda 65 hektarlik alanda yaklasik 150 bin fidani toprakla bulusturduk. Bu yilin sonunda 511 hektarda çok daha kapsamli bir çalismayi ’Hüsamlar Yeniden’ ismiyle hayata geçirecegiz, sadece agaç dikim mevsiminin gelmesini bekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA