OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu Yenilenen Yüzüyle Hizmete Açildi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Olimpik Yüzme Havuzu, gerçeklestirilen tadilat ve yenilemelerin ardindan yeninden açildi.

OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu Yenilenen Yüzüyle Hizmete Açildi
Atakum ilçesi Incesu mevkisinde bulunan OMÜ Olimpik Yüzme Havuzu 2001 yilinda hizmete açilmisti. Olimpik havuzun bazi yerleri zamanla tahrip oldu. 2021 yilinda tadilata baslanan yüzme havuzu yenilenen yüzüyle hizmete açildi.50 metre uzunlugunda 8 kulvarli ve 5 metre derinliginde çok amaçli bir atlama havuzumuz bulunan havuz bin 400 seyirci kapasitesine sahip. Yüzme havuzu denize sifir olmasi sebebiyle ülkenin sayili tesisleri arasinda yer aliyor.

"Bütün halkimizin kullanmasini arzu ettigimiz bir yapi"

Havuzun açilisinda konusan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Üniversitenin genel olarak hem kampüsü hem de üniversite içerisinde etkinlik alanlarini ve diger alanlardaki imkanlari olabildigince üniversite personellerinin kullanmasini istiyoruz. Ondokuz Mayis Üniversitesi Türkiye’deki en fazla milli sporcu barindiran üniversitelerden bir tanesidir. 19 Mayis sehri olan Samsun’un spor ile anilan, spora destek bir sehir olmasi Ondokuz Mayis Üniversitesi olarak bize gurur veriyor. Sadece yüzme havuzu degil bunun disindaki imkanlarin da ayaga kaldirilarak bundan sonraki süreçte sagligi tehdit etmeyecek sekilde kontrollerini siklastirmak seklinde kullanilmasini arzu ediyoruz. Bu tesis üniversitenin islettigi, üniversitenin bünyesinden kalan bir yapi ancak bütün halkimizin kullanmasini arzu ettigimiz bir yapidir. Üniversite personelinden özel olarak sunu istiyoruz: Lütfen kendinize vakit ayirin. Böylesine olimpik yüzme havuzunu bütün sartlara elverisli hale getirmek suretiyle Samsun halkinin hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz. Üniversitedeki imkanlar sadece üniversitemizdeki ögrenciler açisindan degil, egitimde, okul öncesinde etkinlik yapmak isteyen her kulübe veya gruplara imkan sunacak. Üniversitemiz burada sadece isletme anlaminda degil hem saglik hem düzenleme açisindan bir garanti olarak görüyorum. Burasi üniversitenin bünyesinde olan bir yapi ancak bütün halkimizin kullanmasini arzu ettigimiz bir yapidir. Tesisin onarimini yapan Gençlik ve Spor Bakanligina tesekkür ederim" dedi.

Havuzun açilisinda farkli yas kategorilerinde yüzme yarismalari yapildi. Yarismalarda yarisan sporculara Rektör Ünal, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Terzi, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Celalettin Sula ve protokol üyeleri madalyalarini takdim etti.
Kaynak: İHA