Nilüfer'de Gençler Teknolojiyi Üreterek Ögreniyor

Nilüfer Belediyesi’nin, "Kendin Yap" kültürünü kentte yayginlastirmak amaciyla hayata geçirdigi "Yeni Nesil Üretim Atölyeleri"nde altinci dönem basariyla tamamlandi.

Nilüfer'de Gençler Teknolojiyi Üreterek Ögreniyor
Nilüfer Belediyesi, çocuk ve gençleri teknolojiyle bulusturmaya ve gelecege en iyi sekilde hazirlamaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Kadin ve Çocuk Akademileri’nden gelen 52 ögrenci, yaklasik 60 saatlik atölye çalismalarinin ardindan ürettikleri projeleri Pancar Deposu’nda düzenlenen fuarda sergiledi. 5., 6., 7. ve 8. sinif ögrencilerinden olusan katilimcilar, ahsap modelleme, robotik kodlama, temel elektronik ve yapay zekâ gibi alanlarda edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak ortaya koyduklari çalismalarini düzenlenen etkinlikte görücüye çikardi.

Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Belediye Baskan Yardimcisi Serpil Altun ve Belediye Meclis Üyesi Tugçe Savas, genç kasiflerin yogun bir egitim sürecinin ardindan ekip çalismasiyla ortaya koyduklari birbirinden farkli fikir ve projeleri yakindan inceledi.

Her bir ögrenciyle yakindan ilgilenen ve projelerini dikkatle dinleyen Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, çocuklari basarilarindan dolayi tebrik etti. Baskan Sadi Özdemir, burada çocuklarin kodlamayla yaptiklari müzik aletlerini çalarak ögrencilerin hazirladigi bilgisayar oyunlarini oynadi. Ögrencilerin yapay zeka uygulamalariyla hayata geçirdikleri yas tahmini ve robot yönlendirme uygulamalarini deneyen Sadi Özdemir, çocuklarin ahsap modellemeyle ortaya çikardiklari ürünleri inceledi ve robotlarla futbol maçi oynadi.

Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Serpil Altun da yaz aylarinda tatil yapmak ya da arkadaslariyla eglenmek yerine böyle zorlu bir egitime katilan genç ögrencileri kutladi.

Etkinligin sonunda, Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Baskan Yardimcisi Serpil Altun ve Belediye Meclis Üyesi Tugçe Savas, atölye egitimlerini tamamlayan ögrencilere sertifikalarini verdi.
Kaynak: İHA