Mugla'da 6 Ayda 29 Bin Kisi Ise Yerlestirildi

2024 yilinin 3. Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu Toplantisi Mugla Valisi Dr. Idris Akbiyik baskanliginda yapildi.

Mugla'da 6 Ayda 29 Bin Kisi Ise Yerlestirildi
Toplantinin açilisinda konusan Vali Akbiyik, Mugla’da isgücüne ve istihdama katilim oranlarinin Türkiye ortalamasinin üzerinde oldugunu belirterek, genç nüfusun is gücüne katilimini tesvik eden programlar, mesleki egitim ve is basi egitim programlari ile is arayanlara ISKUR araciligi ile destek sagladiklarini ifade etti.

Vali kbiyik, istihdama yönelik yürütülen proje ve çalismalarla piyasanin nitelikli is gücü ihtiyacinin karsilandigini, bireylerin yasam kalitelerinin yükseldigini ve toplumsal refahin desteklendigini ifade etti.

Valilik 75. Yil Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen toplantida; Mugla’da istihdam ve mesleki egitim politikalarinin olusturulmasi, istihdami koruyucu, gelistirici ve issizligi önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif isgücü programlarinin belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki egitim uygulamalarinin izlenmesine ve degerlendirilmesine yönelik konular hakkinda istisarelerde bulunuldu.

Toplantida sunum yapan Mugla Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Zahide Altinok, 2024 yili ilk yarisinda 29 bin 113 kisinin ise yerlestirildigini ve Isbasi Egitim Programi kapsaminda 248 programdan 739 kisinin faydalandigini ifade etti.

Mugla Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Zahide Altinok, ‘Ne Egitimde Ne Istihdamda Olan Gençler Için Isgücü Piyasasi Destek Programi’ (NEET PRO) hakkinda bilgi verdi. Program kapsaminda ISKUR‘un operasyon faydalanicisi oldugunu Mentese’de Gençler Is’te (Youth at Work in Mentese) projesinde çalismak isteyen 81 kursiyerden 71’inin ise yerlestirildigini belirtti.

Ayrica 19 bin 588 kisiye bireysel danismanlik, 4 bin 513 kisiye meslek danismanligi, 6 bin 413 firma ile isveren görüsmesi yapildigini ve 36 bin 726 kisilik açik is ilani yayinlandigini söyledi.



Mugla Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürü Zahide Altinok, Bin 504 engelli danisan ile görüsülüp, 626 engelli ise yerlestirildigini, 374 kisiye Is Kulübü egitimleri verildigini, Toplum Yararina Programlar kapsaminda 7 farkli kurumda 2 bin 77 kisinin faydalandigini ifade etti.

Ayrica gündem geregi isgücü piyasasinin mevcut durumunu belirlemek için yapilan 2. çeyrek Açik Is Istatistikleri hakkinda kurul üyelerine bilgi verildi.

Kaynak: İHA