MSKÜ'de 'Mentese'de Gençler Iste Projesi'nin Kapanis Toplantisi Yapildi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) koordinatörlügünde, Mugla Büyüksehir Belediyesi, Mentese Belediyesi ile MUTSO ortakliginda yürütülen; ’Mentese’de Gençler Iste’ (Youth at Work in Mentese) projesinin kapanis toplantisi yapildi. Proje kapsaminda egitim verilen 81 gencin (18-29 yas arasi) 71’i istihdam edildi.

MSKÜ'de 'Mentese'de Gençler Iste Projesi'nin Kapanis Toplantisi Yapildi


Türkiye ile Avrupa Birligi arasindaki mali is birligi kapsaminda Agustos 2023’te baslayan Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) joordinatörlügünde, Mugla Büyüksehir Belediyesi, Mentese Belediyesi ile Mugla Ticaret ve Sanayi Odasinin (MUTSO) ortakliginda yürütülen; egitimde ve istihdamda olmayan gençlerin yiyecek ve içecek isletmelerinde istihdam edilebilirliklerinin artirilmasinin hedeflendigi ’Mentese’de Gençler Iste’ (Youth at Work in Mentese) projesinin kapanis toplantisi gerçeklestirildi.



MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde yapilan programa Mugla Vali Yardimcisi Ali Yilmaz, MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Deniz Ülgen, MUTSO Baskani Bülent Karakus, ISKUR Il Müdürü Zahide Altinok, Mentese Belediye Baskani Gonca Köksal, Mugla Büyüksehir Belediyesi Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Daire Baskani Celal Cem Dengiz, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Isil Arikan Saltik ve proje mensuplari katildi.



Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programin kapanis sunumunu Proje Koordinatörü Doç. Dr. Isil Arikan Saltik gerçeklestirdi.

Doç. Dr. Saltik, proje kapsaminda 81 gence asçilik, pastacilik, baristalik, barmenlik, servis elemani ve sef garson olmak üzere alti farkli meslek grubuna yönelik egitim verildigini ve egitim alan 18-29 yas araliginda 71 gencin istihdam edildigini belirtti.



Ardindan proje ortaklarindan Bülent Karakus, Gonca Köksal, Celal Cem Dengiz ve Zahide Altinok, birer konusma yaparak projenin faydalarindan bahsetti.

Proje yürütücülerinden MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Deniz Ülgen ise, bu projenin insana dokunan ve egitim içeren bir proje oldugunu belirterek, “Üniversite olarak is birligine çok önem veriyoruz. Çok güzel bir çalisma oldu. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” diye konustu.



Konusmalarin ardindan proje kursiyeri Mertcan Ramazan Demir, süreç hakkinda deneyimlerini katilimcilara aktardi.

Projeden elde edilen sonuçlarin paylasildigi programin ögleden sonraki oturumunda ise, ’NEET’lerin Istihdam Imkanlari’, ’Yiyecek Içecek Sektörü ve NEET’ler’, ’NEET’ler ve Kariyer Yönetimi’ baslikli panel düzenlendi.



Sertifika almaya hak kazanan NEET’lere sertifikalarinin teslim edilmesiyle program son buldu.
Kaynak: İHA