Mezun Ögrencilerden Filistin'e Destek

Bursa Uludag Üniversitesi Egitim Fakültesi’nin mezuniyet programina katilan bir grup ögrenci Filistin’de yasanan katliama sessiz kalmadi. Ögrenciler, "Biz mezun olduk ama Filistin bu sene hiç mezun vermedi" dedi.

Mezun Ögrencilerden Filistin'e Destek
Ögrenciler mezuniyet programina kollarina bagladiklari kefiye ve pankart ile çikti. Içlerinde savas magduru çocuklarin da bulundugu bir grup ögrenci adina Hanife Seyman, "Biz Mezun Olduk ama Filistin Bu Sene Hiç Mezun Vermedi" yazili pankart açarak Filistinli ögrencilerin mezun olamamasinin üzüntüsünü yasadi, Israil’in saldirilarina tepki gösterdi.

"Filistinliler için sessiz kalmak istemedik. Çocuklar kefen degil, mezuniyet cübbesi giysin"

Suriye savasi magdurlarindan Psikolojik Danismanlik ve Rehberlik Ögrencisi Ahmet Hüseyin ve Hanife Seyman ögrenciler adina yaptiklari açiklamada, "Arkadaslarimla birlikte mezuniyetimizi kutladik. Tabi ki hiçbir zaman aklimizdan çikmayan Filistin’i de unutmadik. Arkadaslarimla birlikte sembolik bir kefiye taktik. Ben de savas magduru bir çocuk olarak artik çocuklarin, ögrencilerin kefen degil de cübbe giymesini daha rahat bir yasam yasamasini diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA