Mersin'de Tarim Yollari Yenileniyor

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ilçeye bagli kirsal mahallelerin yollari yenileyerek basta üreticiler olmak üzere tüm vatandaslarin ulasimini kolaylastiriyor.

Mersin'de Tarim Yollari Yenileniyor
Hazirladiklari plan ve program kapsaminda hizmetlerini sürdüren Akdeniz Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü, kent merkezinde bulunan mahallelerin yani sira, kirsal bölgelerde de yol yenileme çalismalarina araliksiz devam ediyor. Bu kapsamda ekipler, is makineleri destegiyle ilçenin kirsal bölgeleri olan Parmakkurdu ve Pugkaracadag ile yakin yerlesim yerleri arasinda kalan ve toplam uzunlugu 2 kilometre, genisligi 5 metre olan yolda sathi kaplama çalismasi gerçeklestirdi.

Ihtiyaç duyan her bölgeye hizmet verilecek

Sathi kaplama çalismasi öncesi bin ton micir serimi ve sikistirmasi da yapan ekipler, devam eden çalismalar kapsaminda Parmakkurdu Mahallesi’nden geçen tarim yoluna ikinci katman sathi kaplama da yapti. Basta bölge üreticileri ve mahalle sakinlerinin yaz-kis ulasimini kolaylastiran hizmet ve çalismalarin araliksiz sürecegi bilgisini veren Fen Isleri Müdürlügü yetkilileri, acil ihtiyaç duyan mahallelerde de çalismalarin en kisa sürede baslatilacagini ve tüm tarim yollarinin yenilenecegini açikladi.

Kaynak: İHA