Mersin'de Gençlere YKS Tercihi Destegi

İçel Büyüksehir Belediyesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nda (YKS) tercih döneminin açiklanmasiyla birlikte MERCI Ögrenci Danismanlik Merkezi araciligi ile ögrencilere ücretsiz danismanlik hizmeti vermeye basladi.

Mersin'de Gençlere YKS Tercihi Destegi
Egitim Ögretimi Destekleme Kurs Merkezleri ile yil boyunca ögrencilerin egitim hayatina destek olan ve ihtiyaç sahibi ögrencilerin sinav ücretini ödeyen Büyüksehir Belediyesi, tercih döneminde de ögrencileri yalniz birakmadi. Ögrencilerin bundan sonraki egitim hayatini sekillendiren tercih döneminde gençlerin dogru ve bilinçli bir sekilde tercih yapabilmesi için uzman kadrosu esliginde Kongre ve Sergi Sarayinda 2 Agustos’a kadar ücretsiz hizmet verecek. Devlet ve vakif üniversitelerinden temsilcilerinin ve tanitim stantlarinin yer aldigi etkinlikte, gençler merak ettikleri üniversite ve bölümler hakkinda bilgi alma firsati da elde ediyor.

Merkezde hafta boyunca sabah 09.00 ile aksam 18.00 saatleri arasinda verilen danismanlik hizmeti, uzak ilçelerde oturan ve merkeze gelemeyecek olan ögrenciler için de Büyüksehir Belediyesine bagli Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde hafta içi 08.00 ile 17.00 saatleri arasinda verilecek.

“Ögrencilerimizin merak ettikleri konular hakkinda bilgiler veriyoruz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligina bagli Egitim Hizmetleri Sube Müdürlügünde rehber ögretmen Canan Yildirim, YKS tercih günlerinin baslamasiyla birlikte ögrencilere ücretsiz danismanlik hizmeti vermeye basladiklarini ifade etti.

Bu hizmetin 2 Agustos’a kadar sürecegini kaydeden Yildirim, “YKS tercih hizmetimizde alaninda uzman rehber ögretmenlerimizle birlikte ögrencilerimizin neleri merak ettiklerini, bölümler hakkinda ve bu bölümleri bitirdikten sonraki çalisma alanlari, KPSS ve üniversiteler hakkinda bilgiler veriyoruz. Ayni zamanda devlet ve bazi vakif üniversitelerimizden temsilcilerimiz de burada. Ögrencilerimiz onlardan da üniversiteler hakkinda birebir bilgiler de alabiliyorlar” dedi.

Bu sene YÖK’ün tercih dönemi ile ilgili bazi degisiklikler yaptigini aktaran Yildirim, “Görüsmelerin bu sene yüz yüze yapilmasi bizim için çok çok önemli. Çünkü bilindigi üzere bu sene bazi degisiklikler var. Ikinci ögretimler kaldirildi. Bazi bölümlerin kontenjanlarinda degisiklikler var. Bu noktada tercih dönemi bu yil daha da kritik. Bu yüzden ögrencilerimizin tercih döneminde bizlerle yüz yüze gelmelerini önemle söylüyoruz” diye konustu.



Yil boyunca ögrencilere destek olan Büyüksehir, tercih döneminde de ögrencilerin yaninda

Büyüksehir Belediyesine ait Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezinden faydalanan ve dereceye giren ögrencilerden Özgür Çelik, “Esit agirlikta 850. oldum. Ben daha önce özel dershanelerin de deneme derslerine girmistim. Genel olarak oralari begenmedim. Büyüksehir Belediyesinin kurs merkezinde çalisma ortami daha rahat oldugu için burayi tercih ettim. Birebir ders almak istedigimde veya kitap ihtiyaci olanlar için kitap destegi vardi. Her zaman oldugu gibi danismanlik sürecinde de ögretmenlerim yanimda oldu” ifadelerini kullandi.

Ögrencilerden Ilke Cem Çatal ise sayisalda ilk 76 bin arasina girdigini ve bunun da Büyüksehir Belediyesinin egitime olan destekleri sayesinde oldugunu vurgulayarak, “Ögretmenlerimizle beraber ders çalisma programlari yaptik. Denemeler oldu, ders gördük. Hocalarim bana çok destek oldular ve bu basariyi saglamamda bana yardimci oldular. Istedigim zaman onlara soru sorabiliyordum. Ücretsiz kitap, denemeler ve fotokopiler verdiler. Diger özel kurs merkezlerinden hiçbir farki yok hatta burasi daha iyi. Rehberlik hocamiz burada oldugu ve tercihlerde de bizden daha çok bilgi sahibi olduklari için burayi tercih ettim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA