Manisa Milli Irade Platformundan Netanyahu'ya Ve Alkis Tutanlara Tepki

Manisa Milli Irade Platformu Dönem Sözcüsü Muzaffer Yurttas ABD Parlamentosu’nda konusma yapan Israil Basbakani Netanyahu’ya ve alkis tutanlara tepki gösterdi.

Manisa Milli Irade Platformundan Netanyahu'ya Ve Alkis Tutanlara Tepki
Manisa’nin Sehzadeler ilçesindeki tarihi Hatuniye Camii önünde cuma namazi sonrasi Manisa Milli Irade Platformu tarafindan basin açiklamasi gerçeklestirildi.

Manisa Milli Irade Platformu adina açiklama yapan Muzaffer Yurttas, ABD Parlamentosu’nda konusma yapan Israil Basbakani Netanyahu’ya ve alkis tutanlara tepki göstererek soykirima destek veren herkesin hesap verecegini söyledi.



"Filistin ve Gazze yalniz degildir"

Netenyahu’nun ABD Parlamentosunda yaptigi konusma ve ayakta alkislanmasinin utanç verici bir fotograf oldugunu kaydeden Yurttas, “Gazze’deki soykirim insanlik tarihine kara bir leke olarak kazanirken, ABD, Israil Basbakani soykirimci, savas suçlusu Netanyahu’yu ülkesine davet etmis, ABD Parlamentosu’nda konusma imkani sunmustur. Netanyahu’nun Gazze’deki vahsetle alay edercesine kurdugu hakikat disi cümleler ABD’li parlamenterler tarafindan sik sik, çogunlukla da ayakta alkislamislardir. ABD Parlamentosu, tipki Hitler Almanya’sinin Reichstag’ gibi, yüzyillar boyunca hafizalardan silinmeyecek bir utanç fotografi vermistir. ABD’nin demokrasi ve özgürlük maskesi bu korkunç fotografla bir kez daha düsmüstür. Parlamentodaki alkislar, hiç süphe yok ki, Bati’nin soykirimci karakterine bir yüceltme oldugu kadar, Batili degerlerin de cenaze törenidir. Israil’in Gazze’de aylardir sürdürdügü vahsetin ana sorumlusunu agirlayan ve destekleyen ABD Kongresini bu eylemlerden ötürü siddetle kiniyoruz. Parlamento içinde tek basina direnen Rashida Tlaib’e ve Parlamento disindaki eylemcilere dayanisma mesajlarimizi ve selamlarimizi iletiyoruz. Filistin ve Gazze yalniz degildir. Herkes sirtini dönse de, Türkiye Filistin mücadelesine her sart altinda destek vermeyi sürdürecektir. Milli Irade Platformu olarak, zulmü alkislayanlara karsi mazlumu savunmayi sürdürecegiz. Filistin ve Gazze’nin asil direnisini de bir kez daha hürmetle selamliyoruz. Allah’in yardimi yakindir. Nice zayif topluluklar güçlü topluluklara galip gelmistir ve süphesiz hakikat er ya da geç zafer kazanacaktir” dedi.

Kaynak: İHA