Lokantacilar Odasi'ndan 10 Bin Kisilik Asure Ikrami

Kayseri Lokantacilar ve Pastacilar Odasi tarafindan Muharrem ayi dolayisiyla hazirlanan 10 bin kisilik asure, vatandaslara ikram edildi.

Lokantacilar Odasi'ndan 10 Bin Kisilik Asure Ikrami
Hunat Cami’de Cuma namazinin ardindan yapilan asure dagitimina Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Kayseri Lokantacilar ve Pastacilar Odasi Baskani Altan Aydemir, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Seyhi Odakir, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Hep birlikte vatandaslara asure ikram ettiklerini söyleyen Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, “Tabi ki Muharrem ayi bizim için degerli, asure ayi olarak bilinir. Dualarin kabul oldugu, kazadan beladan, nazardan Mevlamizin esirgemesini temenni ettigimiz böyle güzel ve anlamli ayda sag olsunlar esnaf odalarimizin ve Lokantacilar ve Pastacilar Odamizin yapmis oldugu 10 bin kisilik asure ikramini sayin valimizle ve oda baskanlarimizla hep beraber vatandaslarimiza ikram ettik. Emegi geçenlerden Allah razi olsun, geçmislerinin canina degsin. Allah yilina huzur içerisinde erdirsin diye de dua ediyoruz” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de Kayseri’ye beraberligin yakistigini söyleyerek, “Kayseri’nin birlik ve beraberlik içerisinde girdigi bir Muharrem ayinda daha bir Cuma günü bütün hemsehrilerimizle birlikte buradayiz. Az önce ibadetlerimizi omuz omuza yaptik. Çiktiktan sonra da hem bizim önemli bir degerimiz olan hem de atalarimizdan ecdadimizdan da miras olarak kalan asure dagitim programini icra ettik. Lokantacilar ve Pastacilar Odasi Baskanligimiz her yil bunu geleneksel olarak yogun bir katilimla gerçekten de baskanimizin söyledigi gibi 10 bin kisilik olarak hazirliyor. Bu yil bütün hemsehrilerimizle beraber olmanin mutlulugunu yasadik. Birlik beraberligimiz daim olsun. Kayseri’ye birlik beraberlik yakisiyor. Bu sehrin birlik beraberligi gerçekten her seyden güzel” ifadelerini kullandi.

Her yil 10 bin kisilik asure yaparak güzellikleri paylastiklarini söyleyen Kayseri Lokantacilar ve Pastacilar Odasi Baskani Altan Aydemir de, “Bizim Kayseri Lokantacilar ve Pastacilar Odasi olarak her yil asure ikramimiz oluyor. Bu yil da yine gelenegi bozmadik, vatandaslarimizla hem paylasalim hem de bu güzellikle beraberlikle olalim diye yine 10 bin kisilik bir asure hazirladik. Sag olsunlar Kayseri Protokolümüz de bizlere heyecan verdiler, destek verdiler. Bu günümüzde yanimizda oldular. Ben onlara da çok tesekkür ediyorum. Bildiginiz gibi Muharrem ayi kardesligin, paylasimin oldugu bir ay. Onun için de bizler her yil geleneksel hale getirerek Ahi Evran düsturu almis, onun terbiyesi ile büyüyen esnaf teskilati olarak da her yil esnaflarimizla vatandaslarimizla paylasarak asure ikraminda bulunuyoruz. Vatandasimizin da yogun bir talebi var. Ben afiyet olsun diyorum ve herkesin Muharrem ayini tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA